Norman Reedus mint Daryl és Melissa McBride mint Carol a The Walking Dead című sorozatban.
Fotó: AMC
A jó élet

The Walking Dead: rá építették volna a sorozat jövőjét, erre most kilép

Forbes
2022. április 28. 2 perc olvasás

Az anyasorozat hamarosan a végéhez ér, az utána tervezett nagy dobás két főhősének egyike majdhogynem az utolsó pillanatban lécelt le.

Másfél éve kaszálta el az AMC amerikai kábeladó a The Walking Dead című sorozatot, bejelentve mellé jó pár új készülő projektet is, jelezve, hogy igenis lesz jövője a franchise-nak. Ezek közül a Daryl és Carol nevű központi karakterekre fókuszáló spinoff tűnik igazán kiemelt címnek.

Igen ám, csakhogy a TV Line értesülései szerint a Carolt megformáló Melissa McBride most kiszáll a szériából, így most már csak Norman Reedus főhősére fog koncentrálni a sorozat.

Miért?

McBride távozását az AMC szóvivője is megerősítette, jóllehet a korábbi híresztelést, miszerint kreatív okokból került ki a színész a produkcióból, megcáfolták, mondván, logisztikai indokok állnak a háttérben. Ugyanis a felvételeket Európába kellett átütemezni, most nyáron pedig McBride nem tudott volna a sorozattal tartani. Ezek szerint immáron egyedül Daryllel kell beérünk főhősként a 2023-ban premierkor.

A jövő

Két olyan karakterről van szó, akik a kezdetek óta szerepelnek a 2010-ben indult anyasorozatban. A The Walking Dead a múlt hónapban lett túl a tizenegyedik, egyben utolsó évada második etapjának záróepizódján. A szezon harmadik, végső, valamikor 2022-ben induló felvonása még nyolc részből fog állni, utána bezár a bazár – már ami a fő szériát illeti.

Mindeközben a Fear the Walking Dead című spinoff hetedik évada júniusban zárul, valamikor az év közepén rajtolhat a Tales of the Walking Dead antológiasorozat, illetve most tavasszal kapott zöld utat egy Isle of the Dead című sorozat is Negannel (Jeffrey Dean Morgan) és Maggie-vel (Lauren Cohan).