Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Térképen a hipszter Budapest esszenciája

Akár a szíved dobban, akár a hideg veríték ver ki a dizájner felirat láttán, most már van egy térkép, amely alapján megtudhatod, hogy hol találsz ilyet Budapesten. A Budapest Design Map egy ingyenes kiadvány, és előrhető majdnem 200 fővárosi helyszínen, 15.000 példányban.

Június 29. a Design Világnapja (igen, ennek is van). Ezen a napon mutatta be Osvárt Judit, a Design Hét Budapest projektvezetője, a Magyar Formatervezési Tanács tagja a Budapest Design Mapet. A praktikus, könnyen használható térkép segítségével a város mintegy 150 tematikus design lokációja kereshető fel, így többek között bútorüzletek, divat- és ékszertervezők bemutatótermei, műhelyek, múzeumok, valamint szakmai intézmények is. A Budapest Design Map ezzel a fővárosi designélet legátfogóbb turistakalauza, mely mintegy 200 fővárosi helyszínen kerül terjesztésre, 15.000 példányban.

A Budapest Design Map megtalálható a város turistainformációs irodáiban, designüzleteiben és egyes belvárosi szórakozóhelyeken. A pontos terjesztési pontokról a Design Hét Budapest Facebook-oldalán található részletes információ.

budapest_design_map_5

A Budapest Design Map a Design Hét Budapest kiadványa. A Design Hét Budapest védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács. A Design Hét Budapest idén október 6. és 15. között kerül megrendezésre, további információ a rendezvény weboldalán és Facebook-oldalán található.

Egyébként Magyarország a világnapot konferenciával ünnepelte. Ezen a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével a Design Világnap idei mottójához – Thinking Outside the Box: A Manifesto for Responsible Production and Consumption – igazodva egy szakmai kerekasztal-beszélgetésen tárgyalták meg szakértők, hogy milyen újszerű módokon fejleszthetők a vállalkozások a design segítségével, egyúttal a fenntarthatósági elveknek is érvényt szerezve.

urban_cimlap

Ha érdekelnek Budapest legjobb helyei és legérdekesebb arcai, keresd a Forbes Urbant a standokon!

 

„Az utazás egyik jó oldala, hogy megtanulod, mit értékelj, ha egyszer hazatérsz”