Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Tengeralattjáró, repülő autó, elektromos szörfdeszka- ezek a szupergazdagok kedvenc jachtkellékei

Évente harmincezren gyűlnek össze a monacói Herkules-parton, hogy megnézzék az elmúlt év szuperluxus óriásjachtjait és az ehhez tartozó kiegészítőket, játékszereket, íme a top 10 játékszer szupergazdagoknak.

Az aktuális év jachttrendjei mellett idén is majdnem 600 kiállított darabra táthatták a szájukat a látogatók, köztük tengeralattjáróval, repülő autóval, elektromos vízisível. A forbes.com szerzője kiválogatta saját kedvenceit.

PAL-V repülő autó (599 ezer dollár, 177, 2 millió forint)

Összesen 90 darab került forgalmazásba Észak-Amerikában és Európában, ezzel az autóval nincsenek határok. 80 százalékkal csökkentett turbulenciával szinte siklik mindenhova, nincsenek dugók, nincsenek jelzőlámpák.

Iguana X-100 parti „sikló” (242 ezer dollár, 71,6 millió forint)

Ez a furcsa kétéltű jármű egyszerre hajó és tank is, lánctalpakkal, szupererős anyagokból pont ideális a hétvégi horgászásra a haverokkal, ha a tóban akarunk leparkolni.

Repülő vízisáska (35 ezer dollár, 10,3 millió forint)

Pehelykönnyű újgenerációs vitorlás, ami 120 kg-ig elbírja a vitorlázni vágyókat. Az uszony állítható, konvencionális és a képen látható használatra is a körülményektől és a kihívástól függően.

Lift e-foiler (12 ezer dollár, 3,5 millió forint)

Forradalmi technológiai innovációk után ezzel a járművel víztükör fölött deszkázhatunk egy különleges propellerrendszernek köszönhetően. Bluetoothszal működő kontroller, lítiumion akkumulátor és a sportolni vágyók több mint egy órán át deszkázhatnak 40 km/h-s sebességgel.

Radinn G2X elektromos jetboard (12 ezer dollár, 3,5 millió forint)

A szörfözés adrenalinja olyan elektromos motorral, amellyel a 60 km/h-s sebességet is elérhetjük.Ráadásul szinte teljes csendben, ami szuper kényelmes lenne, ha a deszkánk alatt háborgó hullámok nem csapnának elég zajt.

Felfújható játéksziget

Ezt a felfújható kiegészítőt jachtok végéhez lehet csatolni és különböző járműveket parkoltatni benne. Praktikus és helykímélő is, több marad a jachtbulikra.

Red Shark vízibicikli (3 ezer dollár, 800 ezer forint)

Főleg atlétáknak, sportfanatikusoknak készült ez a járgány kifejezetten edzés céljából, de ha már tekerünk, tehetjük azt vízen is. Triatlonisták által tesztelt ülés és kormány, prémium anyagok, menő dizájn.

Seamagine Aurora tengeralattjáró (1-3 millió dollár, 300-800 millió forint)

Ez a kompakt, nem mindennapi használatra szánt szépség egy vezetőt és két utast bír el a viszonylag tágas utasterében és 450 méterig tud merülni, miközben mindhárom utas 180 fokos körpanorámában láthatja a tenger világát. A tengeralattjáró

Triton 7500/3 tengeralattjáró (6,3 millió dollár, 1 milliárd 800 millió forint)

A jelenleg létező legerősebb személyi tengeralattjáró, 3 utassal egészen 2,2 kilométerig tud alámerülni.

Tandem Jetovator (9,5 ezer dollár, 2,8 millió forint)

Most könnyebb repülni, mint valaha, csak 3 millió forint kell hozzá. Ketten ülhetnek erre a vízitandemre és mindketten irányíthatják, ami egyszerre mókás és biztonságos is, főleg, ha egy instruktorral használják.

Képek: forbes.com

"A legnagyobb kockázat az, ha nem vállalsz semmilyen kockázatot. Egy gyorsan változó világban az egyetlen stratégia, ami biztosan sikertelen, az, ha soha nem kockáztatsz."

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója