Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Segítenél a pécsi vörös pandákon? Most megteheted egy kattintással

Közösségi finanszírozási kampányt indított a Pécsi Állatkert, hogy végre hozzájuk is beköltözhessenek a vörös pandák – írja közleményében a Tőkeportál.

A cél kétmillió forint, ezt hatvan nap alatt kéne összedobni, hogy elkészülhessen az állatok új kifutója. Erre többek közt azért volna szükség, hogy a veszélyeztetett állatok egyáltalán eljuthassanak az állatkertbe.

„A korábbi szakmai sikereket követően a faj koordinátora engedélyezte, hogy az európai szinten is kis egyedszámú szaporulatból két nőstény példány a Pécsi Állatkertben találjon új otthonra. A sikeres tartást, tapasztalatszerzést és későbbi fejlesztések révén akár további hím egyed fogadására, így a faj szaporítására is lehetőség nyílhat, ami nagy örömet okozna az Állatkert rajongóinak is” – írják.

A Pécsi Állatkertnek alapvetően meg lett volna a forrása erre a beruházásra, de mivel két és fél hónapja tartanak zárva, becslésük szerint 28 ezer látogatótól és több tízmillió forintos bevételtől estek el.

Aki beszállna a vörös pandák új kifutójába, ezen a linken teheti meg. Magánszemély és szervezet is adakozhat, a cikk írásának pillanatáig cirka 200 ezer forint jött össze, ez tíz adományozó eredménye. Minimum ötezer forintot lehet adni, a kampány augusztus 3-ig él.

A veszélyeztetett állatok a júniusi Forbes magazin tudományos Forbes Next mellékletében is szerephez jutnak. Lapozz bele!

Kép: Pécsi Állatkert

Képtelen vagyok bárkinek bármit megtanítani. Csupán elgondolkodtatni tudom az embereket.

Szókratész, ókori görög filozófus