Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ráver a Teslára a 30 milliós elektromos szuperautó

100 ezer dollárba, azaz cirka 30 millió forintba kerül majd a Lucid Air nevű elektromos sportautó, ami a cég szerint az eddigi távolságkirály Tesla S-re is ráver 100 mérföldet – írja a Business Insider.

A Tesla S egy feltöltéssel megtett rekordja 402 mérföld, ami kicsit több mint 640 kilométernek felel meg. Az Air ezzel szemben 517 mérföldes hatótávval száll síkra, ami több mint 830 kilométer – és ez már azért jelentős előny.

A gyártó Lucidot az a Peter Rawlinson vezeti, aki korábban Elon Musknak dolgozott, hogy, hogy nem, pont a Tesla Model S-en. Rawlinson szerint az Air jobban is gyorsul majd, mint a Tesla S.

Hogy igazát bizonyítsa, a Lucid felbérelt egy külsős céget, az autófejlesztésben utazó FEV North Americát, hogy ők is teszteljék le a prototípust – egyelőre nem érkezett megerősítés az autó hatótávját illetően.

Az autó külalakját Forma 1-en edződött mérnökök tervezték, a Lucid a különösen áramvonalas kasztnit is kiemelte, mint a szokatlan nagy hatótáv elérésének eszközét. A gyártó szeptemberben mutatja be az autó végleges változatát, a gyártás pedig 2021-ben indulhat meg.

Az eredményekhez azért érdeme hozzátenni, hogy az etalon Tesla S 2012 óta van piacon, a Tesla Semi teherautó pedig szintén 500 mérföldes ígérettel kerülhet gyártószalagra.

Borítókép: Lucid

Oszd meg!