Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Öt európai luxussziget, ahol elbújnál (ha lenne ennyi pénzed)

Európai aranykora a késő nyár, állítja az amerikai Forbes. Kellemes a hőmérséklet, hazavonultak és munkahelyükön ülnek a nyári turistahordák. Ha még ennél is jobban elbújnál (és megtehed), akad a közelben pár luxus kategóriás magánsziget, amely felejthetetlen élményt nyújt majd. (Legalábbis ennyi pénzért ezt kellene tennie.)

Tagomago, Ibiza

Ibiza partjaitól 900 méterre északra taláható a sziget, amelyről korábban Ronaldo és a Rolling Stones Ronnie Wood is elégdetten távozott. Ez a 60 hektáros terület tökéletes bulizási lehetőséget ígér, miközben az elvonulásra is jó opció. A White Isle nevű modernista villa (nyitókép) 10 személyes, saját világítótornya van, természesen medence és egy helikopter-leszálló is tartozik hozzá, ahogy séf és személyzet is. A bulihelyek 5 perc hajóútra vannak tőle, Formentera idilli szigete pedig fél órányira. Yachtot szintén lehet kérni a villához. Hét éjszakára a teljes villa bérlése 28 millió forint körül alakul.

Island Lodge, Svédország

islandlodge

Ha közelebb kerülnél a természethez. A svéd szigetvilágba egy négyórás kajakozással is megérkezhetsz, de persze ennél kényelmesebb opciók is a rendelkezésedre állnak, úgy mint gyorshajó és helikopter. A szigeten hét luxussátor vár. A cikk szerint az egészben a legjobb a lebegő szauna, amelyből egyből a balti tengerbe ugorhatsz. Ára 1,5 millió forinttól.

Isola Santa Cristina, Olaszország

santa_christina_37

A Velencei lagúnáknál, gyorshajóval fél órára a Marco Polo reptértől. Burano közelében ez a 9 hálószobás villa saját jógastúdiót és jóga-instruktort, séfet, olasz bőséggel tarkított zent, és persze saját medencét ígér. A nyugalom garantált, a szomszédaid csak szőlősök és gyümölcsösök lesznek. A bérleti díj egy hétre 7,3 millió forint körül taksál.

Eilean Shona, Skócia

houseshona

Ha szeretted a Peter Pant, szeretni fogod a szigetet, amelyet korábban írója, JM Barrie is bérelt. A több száz hektáros birtok szíve egy viktoriánus házikó, körülötte kisebb kunyhókkal. Mivel összesen 30 férőhely áll rendelkezésre, autók pedig nincsenek, a főszerepben garantáltan a természet marad.

A sziget egy kis hajóval közelíthető meg. A helyi programok a séta, a horgászat és az úszás, a tenisz és a hegymászás. De a kilátás is van olyan szép, hogy el lehet merülni benne. Ára 4,7 millió forint körül alakul egy hétre.

Spitbank erőd, Anglia

spitbank

Még a 18. században építették ezeket az erődöket, Napoleon esetleges támadásaitól tartva. Gránit falaiknak és komoly péncálzatuknak köszönhetően végül egyik erőd sem készült el, csak mire a híres hadvezért Szent Ilona szigetére száműzték. Így adódott a lehetőség, hogy a 21. században 8 hálószobás luxusnyaralóvá alakíthassák őket Laurent Perrier pezsgőbárral, melegfürdővel és kandallóval. Egy éjszakára 1,9 millió forinttól elérhető, az összeg magában foglalja a hajótranszfert és a vacsorát.

Oszd meg!