Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Online fotómagazint indított a Mai Manó Ház

A Punkt angol és magyar nyelven ad hírt a közép­- és kelet­-európai fotóművészetről.

A Mai Manó Ház kortárs és történeti, hazai és nemzetközi trendeket bemutató fotográfiai kiállítások rendezésén túl elkötelezett a magyar fotográfiai kultúra fejlesztése és terjesztése iránt. A 2019. május 21­-én debütáló Punkt online magazin célja, hogy a hazai és a nemzetközi fotográfiai életben zajló eseményekről tudósítson a magyar olvasók számára, magyar és angol nyelven mutatja be a közép­- és kelet­-európai fotóművészeti folyamatokat. A Punkt egy felület, ami nyitott a legújabb irányzatok és kísérleti műfajok bemutatására, a magazin rovatai között olvashatnak esszéket, interjúkat és kritikákat képzőművészekkel, videósokkal és fotóművészekkel.

A képen balról jobbra: Baki Péter, Barta Edit, Cséka György. Fotó: Máté Balázs

 

A szerkesztők számára a hiteles mondanivaló mellett fontos szerepet kapott a dizájn, melyet a Graphasel Design Studióval közösen alakítottak ki. A Punkt magazin logója egy árnyjátékból inspirálódott, amely élesen egy pontra mutat, ahol a forma és annak árnyéka találkozik, azaz a fény alapú képalkotás eredőjére.

 

 

"Én azt a definíciót szeretem, hogy ott kezdődik a big data, ahol az adatmennyiség elkezd problémává válni."