Fotó: Kép: HRTSU the god // Unsplash
A jó élet

Nagyon utaznál már? Íme nyolc luxusvilla, ami garantáltan feltölt a karantén után

Forbes
2020. június 06. 4 perc olvasás

Kibérelni egy luxusvillát és békésen eltölteni benne pár csodás hetet – ez világszerte sokak álma, de most még azok sem élhetik ki, akik egyébként megengedhetik maguknak, hogy költséges utazásokra költsenek.

Igen ám, de lassan vége a korlátozásoknak, egyre többet utazhatunk szabadon – erre az alkalomra ajánl hét gyönyörű helyszínt az amerikai Forbes.

Losinj Hotels & Villas, Horvátország

A wellness-szigeten helyet foglaló luxushelyszín három ingatlant foglal magába: a történelmi ellegű Villa Augustát, az Art Nouveau-stílusú Villa Mitrasolt, valamint a tízhálószobás, ezáltal legnagyobb, modern Villa Hortensiát. Mindegyik házhoz jár szauna, edzőterem, komornyik és séf – no meg strand. És hogy miért hívják Losinj-t wellness-szigetnek? Nos, egy 19. századi botanikus szerint ezen a helyen a legjobb a levegő az egész régióban.

Kép: Losinj Hotels & Villas

Sublime Comporta, Portugália

Apró házikók egy 42 hektáros területen, amit borvidék, fenyőerdő és rizsföld vesznek körül – a csak nemrég nyitott villákat kifejezetten családoknak és baráti társaságoknak ajánlják. A kettőtől öt hálószobáig terjedő épületekhez medence is jár, a vendégek extra költség nélkül vacsorázhatnak a természetközeli teraszokon.

Kép: Sublime Comporta

Dunton River Camp, Colorado

Egy huszárugrással Európából az Egyesült Államokba kerülünk. Nevének megfelelően a Dunton River Camp egy sátortábor, de persze luxussátrakkal, amikben kényelmes ágyak, bútorok találhatók. A helyszín egy 19. század óta lakott farm, a sátrak közelében ott áll a kétszázéves főépület. A 60 négyzetméteres alapterületű óriássátrakhoz 500 holdas szabad tér jár – bicajozni, kirándulni tökéletes.

Kép: Dunton River Camp

Euphoria Retreat, Görögország

Amerika persze messze van, irány újra az öreg kontinens! Görögország már készül a turistaszezonra, ez a luxusspa pedig nagyszerű állomáshely a pihenni vágyóknak. Három opcióból választhatnak: az 1830-ban épült Leoncini villa korabeli fa- és kőborítása beolvad a természetközeli környezetbe, de aki inkább a hajókat preferálja, egy jachton is megszállhat. A nagyobb csoportok a 45 szobás főépületet foglalhatják el.

Kép: az Euphoria Retreat Facebook-oldala

Villa Manzu, Costa Rica

Az akár 22 fő ellátását garantáló szállásépülethez saját séf, kalandtúra-vezető, járművek, fűtött medencék, és persze privát strand járnak.

Kép: Villa Manzu

Deplar Farm, Izland

A turistaövezettől messze eső farmot elsősorban az aktív pihenést preferálóknak ajánlják. Wellness, sport, fürdőzés – ebben a 13 szobás luxusapartmanban minderre lehetőség van.

Kép: Deplar Farm

Efendi Hotel, Izrael

Az exkluzív használatra bérelhető, egytucat szobás szálloda a Földközi-tenger történelmi épületeire és partjaira néző ablakokkal kápráztatja el a vendégeket. Két régi házból áll, mindkettőt korhűn újították fel, ezt a helyi antikvitási iroda is elismerte. A szobáknak teljesen egyedi berendezése és stílusa van, mindegyik más-más érzelmek tematikáját követi.

Kép: az Efendi Hotel Facebook-oldala

Prati Palai, Olaszország

A Garda-tó melletti villakomplexum régimódi olasz hangulatot áraszt. Egy 16. századi gazdaság felújított épületeiről van szó, amiket 50 holdas terület vesz körül. Bár ez alapvetően egy butikhotel, most az egészet ki lehet bérelni – ennek ellenére, akárcsak egy rendes szállodában, jár hozzá szobaszerviz és kertész. No, meg amit még a vendég kér.

Kép: a Prati Palai Facebook-oldala

Borítókép: HRTSU the god // Unsplash