Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mozgásérzékelő radarokkal felvértezve jön a Pixel 4

Jövő héten dobja piacra a Google a Pixel 4 készülékeit, amikbe a szokásos kötelező körökön kívül egy érdekes technikai újítás is került.

A Motion Sense funkció az egyik legnagyobb dobás az új Pixel készülékekben. A funkciót egy pici radarchip aktiválja, ami a telefon környéki mozgást figyeli, és ennek segítségével különböző mozdulatokkal is lehet vezérelni a telefont – az Android eddig is tudott bizonyos mozdulatokat, de a Motion Sense egy fokkal fejlettebb lesz – írja az amerikai Forbes.

Egyetlen intéssel át lehet ugrani zenéket, le lehet némítani a telefont.

A Motion Sense érzékeli, hogy mikor nyúlunk a készülék felé, és aktiválja az arcfelismerőt, hogy mire megfogjuk, már fel is legyen oldva a telefon (az ujjlenyomat-olvasót például teljes mértékben kivették), ha pedig eltávolodunk, kikapcsolja a képernyőt. Intéssel lehet számok között ugrálni, ébresztőt szundiba küldeni, időzítőt kikapcsolni. 

 

Azzal, hogy a szenzorban nincsen kamera, a Google szerint nem lehet majd visszaélni a személyes adatokkal. Külön érdekes az is, hogy bár a Motion Sense képes megtanulni a mozdulatainkat, a tanulási folyamat során a rögzített adatokat a telefonon tárolja és dolgozza fel, azokat nem küldi fel a Google szervereire.

Advertisement

A telefon kezdő ára körülbelül 800 dollár lesz, hivatalosan jövő héttől indul a forgalmazása az Egyesült Államokban.

 

 

"Ahol minden eladó, ott nincs vevő."