Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Monoszkóppal tarolna egy magyar dizájner lámpája

Meglehetősen borsos áron árulja gyerekkori emlékképeit egy magyar dizájner: a monoszkóp ihlette asztali lámpa Olaszországban fog készülni, garanciát is adnak rá. 

A 20-as korosztály talán még emlékszik az ún. monoszkópra, ez az a kép, amit az analóg televíziók a kép beállítása miatt adtak jellemzően műsorzárás után – színes csíkok és kockák egymás mellett. És persze mindehhez társult a jellegzetes 1 Khz-es sípoló hang is. Ez és gyermekkori emlékei ihlették egy magyar dizájner, Forgács Simon legújabb projektjét: ez a Mono Lamp.

monolamp_03

A régi földgömb-lámpákhoz hasonlító bura mintáját a monoszkóp ihlette, a könnyen összeszerelhető asztali lámpa kapható színes és fekete-fehér változatban. Az alkotók most indították közösségi finanszírozási kampányukat az Indiegogo oldalán, a cél egy hónap alatt a 36 ezer euró (közel 11 millió forint) összegyűjtése. Mindez a gyártás és csomagolás költségeire kell – maga a termék kész.

monolamp_01 monolamp_02

Akik a támogatásért cserébe lámpát is szeretnének kapni, alaposan a zsebükbe kell, hogy nyúljanak, 26 ezer forint körüli összeget kell adományozniuk. Ez nagyjából féláras kedvezményt is jelent, mert a dizájnlámpa fogyasztói ára várhatóan 175 euró (több mint 50 ezer forint) lesz. Prémiumtermékről van szó, ami Olaszországban készül, és két év garanciát is kapunk rá. Ha a kampány sikeres lesz, várhatóan 2017 márciusában kezdik meg az elkészült darabok kiszállítását.

Oszd meg!