Isten selejtet nem teremt

 Böjte Csaba tud valamit, amit az eddig Forbes-címlaposok nem tudtak. Megérkezett, beállt a kamera elé (a kettő között 30 másodperc, ha eltelt) és 15 perc múlva távozott. Sokan szerettek volna […]

Bővebben

Minden, amit a szaunáról (és a gőzfürdőről) tudni akartál

A szaunázásnak kétezer éves gyökere, ezeréves tudománya, és szigorú szabályrendszere van: a Forbes magazin januári számában mind a hármat bemutatjuk. Keresd a januári számot az újságárusoknál!

Korábban teljes rituálék tartoztak a szaunázáshoz, napos időtöltéssel, étkezéssel. Mivel a forró levegő fertőtlenített, gyakran ravatalozások és szülések helyszíne is volt a szauna. Sőt, volt olyan finn elnök, Kekkonen aki minden fontos politikai döntését 110 fokon hozta, és látogatóitól is elvárta, hogy üljenek be szaunázni vele.

cover1801

Mára a szaunamesterség államilag elismert kurzus keretében tanulható, manaoság rengeteg program jár még az üldögélés mellé a légzőgyakorlatoktól a tejszínalapú, teljes testet beborító pakolágis. Jó, szauna a finnektől, de honann jött a gőzfürdő? Hát a törököktől! Hogy pontosan mire használták, elolvashatod cikkünkben, ahogy találsz teljeskörű etikettet is, mit kell mindenképpen megtenned, és mit tilos a szaunárban.

Lapozz bele a januári számba!

Olvasd el A jó élet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő