Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Menő adományzoknival támogathatjuk a kórházban fekvő gyerekeket

Mindenkit, aki legalább 4 000 forint értékben támogatja az alapítványt, megajándékoznak két pár limitált példányszámban elérhető (és egyébként elég menőn kinéző) adományoZoknival.

Adományzoknit dobott piacra az Amigos Alapítvány, a zokni árával az alapítvány misszióját lehet támogatni, a kórházban fekvő beteg gyerekek gyógyulását.

A kezdeményezés lényege, hogy mindenkit, aki legalább 4 000 forint értékben támogatja az alapítványt, megajándékoznak két pár limitált példányszámban elérhető (és egyébként elég menőn kinéző) adományoZoknival.

A zokni titka az, hogy egy vásárlás, illetve támogatás után kettőt ajándékba kapunk: az egyik a támogatóé, a másikkal pedig meglephetünk valakit.

„Fontos, hogy ne a zokni párjára vigyázz, az úgyis elveszik, nem tehetsz semmit ellene. Vigyázz a párodra, családodra, barátaidra, azokra, akik sokat jelentenek neked. Ajándékozd meg őket egy pár adományoZoknival”

– mondja Forgács-Fábián Sára, az Amigos a gyerekekért Alapítvány megálmodója.

Az Amigók igazi hétköznapi hősök, akik az egyetemi és egyéb elfoglaltságaik mellett szabadidejükben hétről-hétre járják a kórházat. Nyelveket tanítanak, kézműveskednek vagy csak játszanak, barátkoznak a kórházban fekvő gyerekekkel.

Az Amigos Alapítványt öt éve hozta létre Forgács-Fábián Sára tíz lelkes, egyetemista barátjával. Kezdetben csak a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára jártak, ahol a bent fekvő gyermekeket idegen nyelvekre tanították játékos feladatokon keresztül. Mára már 149 Amigo van jelen Magyarországon. Jelenleg Budapesten 6 kórházban, Szegeden, Debrecenben és Szombathelyen csalnak mosolyt az Amigók a gyerekek arcára.

Forgács-Fábián Sára elárulta, hogy az elmúlt 5 évben rengeteg megkeresést kaptak azzal kapcsolatban, hogy az ikonikus zöld pulóver mikor lesz elérhető az önkéntes egyetemistákon kívül a szélesebb közönség számára is.

Az Amigos Alapítványról, illetve annak vezetőjéről mi is írtunk korábban, az idei 30/30-as összeállításunkban szerepelt. Fábián Sára kilencévesen egy évre kórházba került, azóta foglalkoztatja, hogyan tudná meghálálni az orvosok igyekezetét.

Alapítványa célja, hogy egy napon minden beteg gyerek mellett legyen majd egy Amigo Magyarországon, majd pedig a világon.

A karácsonyi adományoZoknival és csúnyapulcsival pedig ehhez a célhoz lehet hozzájárulni.

 

„Húsz év múlva jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem tettél meg, mint azokat, amiket megtettél.”