Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Összefogott az Itrend és az Amigos, egyedi telefontokkal állnak ki a beteg gyerekekért

A közös összefogás eredményeként 12 különböző dizájner telefontokot gyártottak le, a bevétel 50 százalékát az Amigos a gyerekekért Alapítvány kapja.

A tokok több mint 100 készülékre érhetőek el, a megrendelést követő pár napon belül pedig már a kezünkben is foghatjuk a Támogatokot, áll az Amigos sajtóközleményében.

,,3 évvel ezelőtt ismertem meg Sárát, és az akkor még talán 20-25-ös létszámú szervezetet, ami azóta már bőven 100 felett jár. Már akkor is lenyűgözött a munkásságuk, és most legnagyobb örömömre az Itrenden keresztül lehetőségünk nyílt támogatni őket. Bízunk benne, hogy mind pénzügyileg, mind az önkéntesek toborzásában nagy segítséget tudunk nyújtani a közösségi médiában létrehozott kampányainkkal, és reméljük, hogy elnyerjük az érdeklődők tetszését az egyedi telefontokokkal” – mondta Pinczi Mihály, az Itrend társtulajdonosa.

fotó: Amigos a gyerekekért

Az alapítvány egyetemista önkéntesei, az amigók egész évben tanulnak, játszanak és kézműveskednek a kórházban fekvő gyerekekkel.

Az Amigos a gyerekekért Alapítványt négy és fél éve hozta létre Fábián Sára tíz lelkes, egyetemista barátjával. Kezdetben csak a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára jártak, ahol a bent fekvő gyermekeket idegen nyelvekre tanították játékos feladatokon keresztül. Az amigók már tíz különböző kórházban foglalkoznak a gyerekekkel, Budapesten hat kórházban, Szegeden, Debrecenben és Szombathelyen egy-egy intézményben.

fotó: Amigos a gyerekekért

„Célunk, hogy egy napon minden beteg gyerek mellett legyen majd egy Amigo. Ehhez két dologra van szükségünk: társadalmilag tudatos, lelkes egyetemistákra és anyagi támogatásra. Az Itrenddel való együttműködés mindkét vonalon erősíti küldetésünket.

A tokok a társadalmi üzenetnek is hírét viszik, népszerűsítik az önkénteskedést, miközben anyagi segítséget is adnak a fenntartható, hosszú távú működéshez”

– mondta Fábián Sára, az Amigos megálmodója.

Sára a Forbes 2019-es 30/30-as listáján is szerepelt.

Kiemelt kép: The Orbital Strangers

Oszd meg!

"Minden embernek joga van életében egy nagy őrültséghez."