Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mindegyik lakáshoz privát uszoda vagy jacuzzi tartozik, 243 méter magasan is – galéria Dubaj legújabb luxustornyáról

Alaposan megváltoztatja Dubaj látképét egy új ingatlan, a FIVE Jumeirah Village Dubai luxustornya 247 hotelszobát és lakosztályt fog kínálni lakói számára, különlegessége pedig, hogy mindegyik apartmanhoz tartozik egy privát uszoda vagy jakuzzi.

A komplexum nem messze Dubaj új repterétől épült fel. A futurisztikus épületben minden lakosztályhoz tartozik egy kert és egy privát úszómedence is, így akár 243 méteres magasságban is fürdőzhetünk.

Fotó: FIVE Jumeirah Village Dubai

Az ötlet kitalálója, a FIVE Real Estate Development ingatlanfejlesztési igazgatója, Nabil Akiki, aki a tervek születésénél nemcsak a dizájnra figyelt. Fontos volt számára, hogy maximalizálják a természetes napfényt és olyan tereket hozzanak létre, melyekkel energiát lehet spórolni.

A nyitott terű szobákba csak úgy ömlik a fény, míg a félmillió négyzetméternyi növényzet segíti a hőmérséklet kellemes fenntartását.

Mindegyik apartmanból 200 fokos kilátás nyílik Dubajra, a 156 darab medence és 134 jakuzzi pedig fokozza az élvezeteket.

960x0 960x0 960x0 (7) 960x0 (6) 960x0 (5) 960x0 (3) 960x0 (1) kép: FIVE Jumeirah Village Dubai FIVE
<
>
kép: FIVE Jumeirah Village Dubai

„Az emberek és a természet közti kapcsolat alapvető és elengedhetetlen szükséglet – mondta Akiki az amerikai Forbesnak.

Az apartmanok kiterjedt kültéri terasszal rendelkeznek, beleértve a medencét is, ezáltal a kültéri tér beltérivé válik.”

A nyitott terek és az ezzel járó életmód már gyerekkora óta fontos volt a CEO-nak és ösztönzőleg hatott rá a FIVE Jumeirah Village megálmodásánál is.

Míg egy átlagos épületnél általában a legmagasabb emelet a legértékesebb és a legdrágább, addig a dubaji komplexumnál ez másképp van. „A FIVE Jumeirah Village-nél minden szint egy penthouse, az összes emelet ugyanolyan értékes tulajdonságokkal bír.”

A tervezéskor fontos szempont volt a fenntartható életmód kialakítása, a lakásokat úgy tervezték, hogy azok megfeleljenek a LEED-minősítésnek (a Leadership in Energy and Enviromental Design elnevezésű zöldépület-minősítő rendszer rövidítése) és csökkentsék az ökolábnyomot.

„A hagyományos építészetnél az építés miatt sok földet vesztesz, amit betonná alakítasz át. Az élettérbe integrált, növényesített terasszal ellenben hétszer annyi zöldet nyerünk vissza, mint amennyit az építés során elveszítettünk”

– mondja Akiki.

A formaterv része az is, hogy minden emeleten három forgószárny található, melyek folyamatosan forognak az épületben. A forgás közben keletkezett üregek egy természetes hűtőrendszert hoznak létre, ami 2-3 fokkal csökkenti a hőmérsékletet.

fotó: FIVE Jumeirah Village Dubai

A torony dizájnelemei szintén egyedülállóak. Minden apartman penthouse-nak minősül, három nyitott üvegfallal. Ezeknél a felületeknél dupla üveget használtak és így, valamint az árnyékot adó kertesített teraszokkal, természetesen lehet kordában tartani a hőmérsékletet.

Az ötcsillagos látogatóközpont a 156 privát medence mellett biztosít egy központi medencét is, de az épületben van gurmé street food étterem, wellness és edzőterem is.

Kiemelt kép: FIVE Jumeirah Village Dubai

 

Oszd meg!