A jó élet

Már te is szavazhatsz az ország legjobb street food helyére

Forbes
2018. szeptember 04. 2 perc olvasás

Lezárult a nevezés és elrajtolt a szavazás: már te is erősítheted azt a street food helyet, amelyik szerinted megérdemli, hogy kijusson a berlini Európa bajnokságra. A Hungarian Street Food Awardson a Forbes is zsűrizik.

Idén először indul Magyarország a European Street Food Awardson. A hazai előválogatóra a bisztrók és büfék múlt péntekig nevezhettek, a rajongók most péntekig szavazhatnak a honlapon.

Hét különböző kategória van, de sokan több kategóriára is beneveztek. Van vegán, desszert, húsimádó, hamburger/szendvics, magyaros, nemzetközi, pizza csoport is. A benevezett helyek között akad kürtőskalácsos és fagyis, van erősen újító rizsburgeres, dél-balatoni, van guruló, azaz food truck, van jól bejáratott és ismert, de olyan is, amelyik sztárséfhez kötődik. Sőt, több olyan is, amiről már a Forbesban is olvashatál.

Miközben zajlik a közönségszavazás, a szakmai zsűri is teszteli és véleményezi az indulókat, köztük Papp Regina, a We Love Budapest főszerkesztője, Bánlaki D. Stella, a Forbes főmunkatársa, és Susánszky Ádám, a Zing Burger és a Karaván street food udvar társtulajdonosa, egyben a Hungarian Street Food Awards szervezője. Az összeférhetetlenség miatt a Zing nem indul a versenyen, Susánszky pedig nem pontozza a Karavánban székelő büféket. Ahogy Almási Gábor, a Karaván másik tulajdonosa, egyben a verseny társszervezője mondta,

a versenynek egy célja van: tisztítani a piacot, megtalálni és kiemelni a minőséget.

A vélemények összesítése alapján derül ki, hogy ki lesz az összetett győztes, aki az európai döntőben, a street food fővárosában, Berlinben képviseli Magyarországot 15 másik országgal szemben.

Magyarország is indul a legjobb európai street food díjért