Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Már lehet asztalt foglalni a világ legnagyobb vízalatti éttermébe

Európa első tenger alatti étterme megnyitotta a lehetőséget az asztalfoglalásra 2019 áprilisi időponttól kezdve a honlapján, írja az amerikai Forbes.

Az Under névre keresztelt étterem 5 és fél méter mélyre nyúlik a tengerbe Norvégia déli partjánál, Lindesnes község mellett.

A különleges épület kivitelezése már javában folyik, átadásával pedig a világ legnagyobb vízalatti étterme lesz.

under-etterem-1 under-etterem under-etterem-2 under-etterem-3
<
>
Fotó: Snøhetta

Nem a teljes területe kerül a víz alá: az épületben három szintet különítenek el, a felső szinten a bejárati hall és a ruhatár található, a középső emeleten egy pezsgőbár kap helyet, míg a legalsó szintet az étterem és a konyha foglalja el.

Egyszerre nyolcvan és száz fő közötti vendégsereget fogadhat, mindegyik asztaltól kilátás nyílik a tengeri élővilágra a fő ablakon keresztül, mely 11 méter széles és 4 méter magas lesz. A megfelelő panoráma érdekében a külső megvilágítást is úgy alakítják ki, hogy legyen miben gyönyörködni étkezés közben. Az építészeti terveket a Snøhetta készítette, az ételekért pedig Nicolai Ellitsgaard séf felel.

Az étterem mellett egy tengeri élővilágot kutató intézet is helyet fog kapni az épületben. Az átadás jövő év tavaszán várható, aki foglalni akar, annak igyekezni kell, mert egyes dátumokra már várólista alakult ki.

Borítókép: Under.no

Oszd meg!