A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Kép: Kate Stone Matheson // Unsplash

Magyar hálószobatitkokat osztott meg az IKEA

A magyarok kétharmada kiflipózban alszik, kemény matracon, kicsi hálószobában – derült ki az IKEA közleményéből.

Az IKEA online lekérdezéssel Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában térképezte fel az áruházak elsődleges piaci területén élő 25 – 59 év közötti férfiak és nők alvási szokásait, illetve hogy mit csinálnak és hogyan rendezik be a helységet, ahol életük egyharmadát töltik.

A 3408 megkérdezettből mindössze 901 volt magyar, és bár a felmérés nem reprezentatív, így is kiderülnek belőle érdekes dolgok.

Például, hogy a megkérdezett magyarok 64 százaléka az oldalán, 22 százaléka a hasán, 13 százaléka a hátán alszik, és csak 1 százalék alszik ettől eltérő pozícióban. Háton főleg férfiak, hason pedig nők alszanak, oldalra elsősorban 40 felett fordulunk.

A hálószoba mindenhol elsősorban a pihenés, a ruhák és az ágyneműk tárolásának színtere, bár a magyarok kimagasló százaléka itt tévézik és dolgozik is. A hálószoba mérete a régióban Magyarországon a legkisebb, a megkérdezettek 62 százaléka (a csehek és szlovákok csupán 13 százaléka) 10 négyzetméter alatti hálószobával rendelkezik, a csehek és szlovákok esetében a hálószoba alapterülete 10 és 20 négyzetméter közötti.

Egy átlagos magyar hálószoba berendezése:

franciaágy, könyvespolc, dolgozó asztal, számítógép és tévé, LED hangulatvilágítás.

Kép: Kate Stone Matheson // Unsplash

 

Olvasd el A jó élet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő