Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Kép: Ross Sokolovski // Unsplash

Közvetlen Chicago-Budapest járat indul Ferihegyről

2020 májusától közvetlen járattal utazhatunk majd Budapestről Chicagóba, jelentette be az American Airlines.

A Boeing 787 Dreamlinerek Budapestről 13:10-kor, Chicagóból pedig 11:10-kor indulnak majd – ezek a gépek összesen 234 utasférőhellyel rendelkeznek, három különböző árkategóriát képviselő osztályon elosztva.

Jövő nyáron ez összesen 50 ezer ember utazását teszi lehetővé.

Az American Airlines szerint a döntés meghozatalának nyomatékot adott, hogy a már üzemelő Philadelphia-Budapest járat is népszerű. Az ezen utazók 65 százaléka egyébként amerikai állampolgár.

Az Egyesült Államok és Magyarország közötti forgalom folyamatosan nőtt az elmúlt években, 2018-ban már 700 ezer utas fordult meg Budapest és az USA között.

Kép: Ross Sokolovski // Unsplash

 

Egy-egy felfedezés igazolása, egy-egy felismerés helyességének bizonyítása mindig a nagy pillanat után következik; maga a kreatív aktus mind a tudós, mind pedig a művész számára fejesugrás a sötétségbe, ahol mindkettejüket saját, a legkevésbé sem csalhatatlan megérzései vezetik.