Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Bugatti

Közel 3,5 milliárd forintba kerül a világ legdrágább autója

Háromszáz Tesla Model 3 jön ki az árából, és még a jelenlegi leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc is csak 108 darabot vehetne belőle, mi az?

Hát persze, hogy az új Bugatti, amit a cég 110. születésnapja alkalmából mutattak be – és áraztak fel 11 millió euróra, azaz csaknem 3,5 milliárd forintra.

A mészárosos példa persze csak elméletben él, a La Voiture Noire fantázianevű szuperautóból ugyanis csak egy darab készült, és már el is kelt: a 81 éves osztrák autóipari mágnás, Ferdinand Piëch vásárolta meg.

Az autót a Bloomberg szerint esélyesen Darth Vader sisakja ihlette, bár erre a Bugatti közleményében csak nagyon finom utalás van. A La Voiture Noire-t tizenhathengeres motorral szerelték fel és összesen hat kipufogócsöve van, ami utalás a legendás Type 57 SC Atlantic ötkipufogós megoldására.

Kép: Bugatti

Oszd meg!