F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

Kép: Bugatti

Közel 3,5 milliárd forintba kerül a világ legdrágább autója

Háromszáz Tesla Model 3 jön ki az árából, és még a jelenlegi leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc is csak 108 darabot vehetne belőle, mi az?

Hát persze, hogy az új Bugatti, amit a cég 110. születésnapja alkalmából mutattak be – és áraztak fel 11 millió euróra, azaz csaknem 3,5 milliárd forintra.

A mészárosos példa persze csak elméletben él, a La Voiture Noire fantázianevű szuperautóból ugyanis csak egy darab készült, és már el is kelt: a 81 éves osztrák autóipari mágnás, Ferdinand Piëch vásárolta meg.

Az autót a Bloomberg szerint esélyesen Darth Vader sisakja ihlette, bár erre a Bugatti közleményében csak nagyon finom utalás van. A La Voiture Noire-t tizenhathengeres motorral szerelték fel és összesen hat kipufogócsöve van, ami utalás a legendás Type 57 SC Atlantic ötkipufogós megoldására.

Kép: Bugatti

Olvasd el A jó élet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő