A jó élet

Környezetváltozásra vágysz? A sziget, ahol másodmagaddal élhetsz, méghozzá ingyen

Forbes
2020. január 20. 2 perc olvasás

Szokatlan álláshirdetésre hívta fel a figyelmet a Business Insider: egy Írországhoz tartozó pici sziget két vállalkozószellemű barátot keres, akik egy ideig odaköltöznek és vezetik a helyi fogadót.

A Great Blasket nevű sziget turisztikai központja a 2020. április 1-től októberig tartó időintervallumra hirdette meg a melót, amit barátoknak vagy pároknak ajánlanak. A Twitteren közzétett ajánlatból nem derül ki, hogy ezért pénz is jár-e, vagy csak koszt, kvarté és béke egy, a civilizációtól viszonylag távol eső helyen, de valljuk be, sokaknak ennyi is bőven elég.

A szóban forgó sziget egyébként az Írország nyugati partszakaszától pár kilométerre található Blasket-szigetek legnagyobbja, ami elsősorban vadvilágáról híres.

Na, meg arról, hogy alig él rajta valaki: a talaj annyira barátságtalan, hogy a rekord lélekszám eddig 160 fő volt, ennek megfelelően pedig az olyan kényelmi szolgáltatások sincsenek bevezetve, mint a meleg víz, az elektromosság, vagy akár az internet. A csapvíz sem iható.

„Intenzív és kemény, de nagyon egyedi foglalkozás” – mondta a twitteres állásról az azt meghirdető Alice Hayes, aki szerint „ezzel vissza lehet térni a gyökerekhez, úgy mint tűzrakás, gyertyák, kemencék, vadvilág és természet.”

A twitteres álláshirdetés egyébként nagyon bejött a szigetnek, azt írták, olyan sokan jelentkeztek, hogy ha mindenkit elszállásolnának egy éjszakára, harminc évig lenne teltház a fogadóban. Eddig több mint 23 ezer jelentkezés futott be, Hayes szerint amint tudnak, mindenkinek visszajeleznek.

Hogy ki kapja a melót, egyelőre kérdéses, bár a Peter Flynn nevű kommentelő erős ajánlást dobott be:

Kép: Great Blasket Island // Twitter