Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

II. Erzsébet brit királynőnek egyszer felajánlották a Vastrónt

A kultsorozat írója akkora trónt álmodott meg, amekkorát meg sem tudtak volna építeni a filmesek. 

Július 17-én műsorra tűzi az HBO a Trónok harca kultsorozat utolsó évadának első részét. A 7. évad premierje kapcsán az HBO hét érdekességet szedett össze a hőn áhított Vastrónról. A sorozat utolsó évadában ugyanis végre összecsapnak az ellenérdekelt felek a Hét Királyság trónjáért.

  1. A Vastrón méretei: 178,684 cm hosszú, 161,712 cm széles és 220,984 cm magas.
  2. A Vastrón súlya: 136 kg.
  3. Forgatási okokból képtelenség volt szó szerint megvalósítani a könyvben leírt Vastrónt, mert olyan nagy méretű, hogy lehetetlen lenne bármilyen stúdióban felállítani, forgatni vele.
  4. George R. R. Martin szerint az általa elképzelt Vastrón leginkább a londoni Szent Pál székesegyházban vagy a Westminster apátságában férne el igazán.
  5. Gavin Jones kellékesnek és csapatának több mint 2 hónapba telt elkészíteni a trónt, amely több mint 150 olvasztott kardból és fából épült.
  6. A világon összesen 3 db hivatalos HBO-s Vastrón készült.
  7. Erzsébet brit királynőnek egyszer felajánlották, hogy üljön a Vastrónba, de ő nem fogadta el, mert szó szerint tiltja egy törvény, hogy másik ország trónjába üljön (még akkor is ha csak a fantasy sorozat kitalált trónjáról van szó).

Az HBO amúgy nemrég mutatta be Simonyi Balázs dokumentumfilmjét, a rendező a Forbes áprilisi számának adott inerjút új filmjéről, az Ultráról. Érdekel? Vedd meg a lapot, már az újságárusoknál! 

Oszd meg!