Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

Hova menjünk 2017-ben? A New York Times szerint Budapest izgalmas és trendi

Hogy Budapest sokat fejlődött az elmúlt években, az szemet szúrt a New York Times-nak is. 

Fenséges és elegáns, miközben lubickol a modernizmusban – ezt emeli ki a patinás amerikai lap abban a gyűjtésében, melyben 52 várost mutat be, ahova 2017-ben érdemes ellátogatni. A város fiatalos és energikus, írja a Times újságírója Budapestről és ennek alátámasztására kiemeli a Káldy utcában nemrég megnyitott Márga Bisztrót, valamint a Szimply éttermeket. Sőt a helyi kézműves ékszerészek és a fiatal magyar tervezők munkájára is felhívják a figyelmet, ami a szintén tavaly újranyitott Hotel Rum mellett már egyértelműen azt mutatja, hogy a magyar főváros trendi és modern – miközben a helyi specialitások is izgalmasak.

Az külön örvendetes, hogy az amerikai lap nem a hagyományos magyar konyhát és a fürdőket emeli ki Budapestről, hanem azt, hogy az új évezred nemzetközi sztenderdjeinek megfelelő, friss és lendületes helyek szép számmal találhatóak a szépen felújított műemlékek között.

A régióból Horvátország szerepel még (Dubrovnik és Isztria), de például Bécs és Prága sehol. A teljes lista itt található.

 

 

 

"Nem a more, hanem a better visz előre. És ha van better, akkor előbb-utóbb more is lesz."