Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Havidíjas rendszert indít a Nissan is, naponta más autó jár érte

Az autógyártó is csatlakozik ahhoz az egyre népszerűbb trendhez, hogy egy fix havidíjért biztosít akár naponta más autót az előfizetőnek.

Az előfizetők két opció közül választhatnak, az egyik 699 a másik 899 dollárba kerül egy hónapra, a tesztüzemmód Amerikában indul- írja a Business Insider.

Az olcsóbbik, Select nevű opcióval az Altima szedán és a Rouge crossover, míg a Premium előfzetők a Maxima szedán és az Armada SUV közül választhatnak.

A belépési költség 495 dollár, ezért cserébe korlátlan mennyiségű járműcsere áll rendelkezésre, és előfordulhat, hogy teljesen új autóba ülhet be az előfizető. A díj az üzemanyagon kívül szinte mindent fedez, takarítást, biztosítást, jár hozzá roadside assistance szolgáltatás, és az általános szervízdíjak miatt sem kell aggódnia az előfizetőnek.

A felhasználó a legegyszerűbben a Nissan Switch alkalmazáson keresztül tudnak autót rendelni, amit a Nissan aztán egy előre meghatározott átvételi pontra szállít.

A Business Insidernek nyilatkozó Andrew Tavi, a Nissan egyik alelnöke azt mondta, a célcsoport az a réteg, aki nem elégszik meg egy autóval, és szeretne váltogatni a hivatalosabb, hétköznapibb szedánok és a hétvégéi kirándulásokhoz jobban passzoló crossoverek között. Az adrenalinfüggőkre is gondoltak, a Nissan házi pitbullja, a GTR is elérhető napi 100 extra dollárért, és maximum hét napig száguldozhat vele az előfizető.

A Nissan ezzel egyelőre csak felzárkózik a többi nagy márkához, a BMW, a Jaguar, a Land Rover és a Volvo is kínál már hasonlót szolgáltatást. Összehasonlításképpen a BMW-nél egy jobb előfizetés egy hónapra 1400 dollár, a prémium verdákat 2700 dolláros havidíjért, míg az egyszerűbbeket havi 1100 dollárért cserélgethetik az előfizetők.

A hibák mindig megbocsáthatók, ha van elég bátorságod, hogy beismerd őket.