Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Futópadon futotta le a maratont egy chicagói apáca, 108 ezer dollár adományt szerzett vele

Miután a chichagói városvezetés lemondta a 26,2 mérföldes városi maratont a koronavírus-járvány miatt, Stephanie Baliga klarissza rendi nővér úgy döntött, így is lefutja azt a kolostor alagsorában található futópadon, írja a New York Post.

Az apáca futását Youtube-on és a Zoomon is közvetítették. Amíg ő futott, a nézők adományoztak. Így 108 ezer dollár gyűlt össze a Mission of Our Lady of Angels nevű jótékonysági kezdeményezés részére.

West Humboldt Park nevű chicahgói városrészt erősen sújtotta az elmúlt félévben a koronavírus-járvány okozta munkanélküliség, így háromszor annyian szorultak az apácák élelmiszeradományaira. A most most összefutott pénz segítségével a ferences nővérek folytathatják a negyed segítését.

Kép: Facebook

Stephanie Baliga 2011 óta minden évben lefutja a chichagói maratont, és futóidejével szeretne bekerülni a Guiness Rekordok Könyvébe is, mint a legjobb női futópadmaratonozó.

Kép: Facebook-közvetítés

"Minden szakma a laikusok elleni összeesküvés."