A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Kép: Budapest Airport

Ezek a változások várják mostantól a Liszt Ferenc Repülőtér biztonsági ellenőrzésén

Megnyitották a nyolcadik biztonsági ellenőrző sort a Liszt Ferenc Repülőtér 2-es termináljának B oldalán, írta közleményében a Budapest Airport.

A 2A oldalon áprilisban nyílik az új sor, amivel már 16 biztonsági sor üzemel majd a reptéren – Ferihegyen többek között így készülnek a nyári utasrohamra.

„Áprilistól kijelzők mutatják a számított várakozási időt, és aktív jelzések segítik az utasokat közlekedni a terminál két oldala között, ha a sorban állással eltöltött idő rövidebb lehet a másik oldalon” – írják.

Ezen felül külön pultot kapnak az utasok, hogy ott ellenőrizhessék és rendszerezhessék a kézipoggyászban szállított folyadékokat, elkerülve, hogy ez a biztonsági sorban történjen, lassítva a folyamatokat.

Mint írják, „ahol arra fizikailag lehetőség volt, ott az utasbiztonsági sor hosszát is megnöveli a repülőtér, hogy egyszerre több utas tudjon részt venni az ellenőrzés folyamatában, ezzel egyidejűleg a tálcákat is nagyobbakra cserélik”.

A reptér szerint a SkyCourt 2012-es megnyitásához képest egy 30, a tavalyi évhez viszonyítva pedig 15 százalékos bővülést jelent.

Kép: Budapest Airport

Olvasd el A jó élet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő