Dating, randi
A jó élet

Elrajtol itthon is a Facebook Társkereső

Forbes
2020. október 22. 2 perc olvasás

Mától lehet használni az appot, külön kell rá regisztrálni.

Ugyan az eredeti tervek szerint már év elején elstartolt volna a Facebook randizós applikációja az unióban, végül szabályozási problémák miatt mostanáig kellett rá várni. Ma azonban 31 országban rajtol el a szolgáltatás – közölte az amerikai közösségimédia-óriás. Az országokban fokozatosan lesz elérhető.

Fontos, hogy az újítás a cég szerint csak az okostelefonos appból lesz elérhető, de ott iOS-es és Androidon is.

Az applikáció használatához külön fel kell iratkozni és külön profilt kell létrehozni. Az algoritmus sosem kínálja fel automatikusan a facebookos ismerősöket partnerként, és használói sem a hírfolyamban, sem másutt nem kapnak értesítést arról, ha egy ismerősük profilt hozott létre a Társkeresőn, szóval nem kell izgulni.

A Facebook Társkereső érdekesebb funkciói közül meg kell említeni a titkos kedvenceket: e funkcióval a facebookos ismerősök, illetve az Instagram-követők közül lehet megjelölni legfeljebb kilenc felhasználót Secret Crush-nak. A megjelölt fél csak akkor szerezhet tudomást a jelölésről, ha ő maga is feliratkozott a Facebook Társkeresőre, és ott ő is Secret Crush-ként jelölte meg ugyanazt a felhasználót. Az algoritmus nem kínál fel senkit potenciális randevúpartnernek, senkinek a bejelölését sem sugallja. Ha két felhasználó nem jelölte egymást kölcsönösen, nem szereznek tudomást arról, hogy a másik fél bejelölte őket.

Elvileg az applikáció igen hatásos: az elmúlt bő egy évben, mióta elindult,

1,5 milliárd alkalommal léptek egymással párba a felhasználók.

Fotó: Анна Хазова // Unsplash