Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elektromos fiákert állítottak a forgalomba Bécsben

A bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie egy, a napokban forgalomba állított állat- és környezetbarát e-fiákerrel akarja felhívni a figyelmet az elektromos mobilitásra.

A lovas fogat és a korabeli elektromos autó keverékének készült szerkezet nem lesz konkurenciája az osztrák főváros egyik jelképének számító lovashintóknak.  Az e-fiákerrel az e-mobilitást népszerűsítik majd különböző rendezvényeken. A járművet két, egyenként 8 kilowattos motor hajtja, és 25 kilométer per órás sebességre képes maximum.

Az első bécsi elektromos fiáker © Wien Energie / Martin Lusser

Az első bécsi elektromos fiáker © Wien Energie / Martin Lusser

A fogatot hagyományos e-töltőállomásoknál lehet feltölteni. Egy töltés akár 120 kilométer megtételére is elég. A hintón, a hajtóval együtt, nyolcan utazhatnak és a kényelem kedvéért még ülésfűtéssel is felszerelték.

Az osztrák főváros célja, hogy 2020-ig ezer elektromos töltőállomást telepítsen, ahol kizárólag zöldáramot lehet tankolni.

Advertisement

Fotó: Daniel Plan / UNSPLASH

 

 

"Ahol minden eladó, ott nincs vevő."