Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ebben a 10 államban tömörül a fiatal amerikai milliomosok nagyrésze

Amerika fiatal felnőtt milliomosaiban – azonkívül, hogy piszok gazdagok – van még egy közös tulajdonság: a lakóhelyük. A Coldwell Banker riportja vizsgálatok alapján kiadott egy listát, melyen az a 10 amerikai állam szerepel, ahol a legtöbb  jómódú fiatal él.

A Coldwell Banker Global Luxury program a WealthEngine nevű céggel közösen elemezte a millenial generáció milliomosainak életmódját. A kutatásnál vizsgálták az adott személy vagyontermelésének módját, az ingatlanbefektetéseit és a költekezéseit is. A tanulmányban azokat a 23-37 éves milliomosokat figyelték meg, akiknek nettó vagyona meghaladja az egymillió dollárt – áll a Business Insider cikkében.

A vagyonos fiatalok közel fele Kaliforniára voksol, ha lakhatásról van szó. Itt a legmagasabb az üzlettulajdonosok és ingatlanbefektetők száma is.

A 10 legtöbb fiatal milliomost felmutató amerikai állam:

10, Maryland: 2018-ban ebben a városban volt a legmagasabb az egy főre jutó milliomos száma. Az itt lakó fiatal milliomosok százaléka az amerikai millenium generációhoz képest: 2 százalék

Advertisement

9, Illinois: 2010 és 2016 között, a 45 év alatti korosztályt tekintve, Chicagóban adták el a legtöbb millió fölötti ingatlant (New York kivételével). Az itt lakó fiatal milliomosok százaléka az amerikai millenium generációhoz képest: 3 százalék

9, Virginia: mivel Virginia határos Washingtonnal, az államban lakó milliomosok sok esetében valószínűleg a fővárosban dolgoznak. Az itt lakó fiatal milliomosok százaléka az amerikai millenium generációhoz képest: 3 százalék.

7, New Jersey: közel van New York állam, mégis olcsóbb alternatívát kínál. Az itt lakó fiatal milliomosok százaléka az amerikai millenium generációhoz képest: 4 százalék.

7, Washington: az Amazon és a Microsoft központjai itt vannak, fontos technológiai gócpont. Az itt lakó fiatal milliomosok százaléka az amerikai millenium generációhoz képest: 4 százalék.

5, Texas: Dallas-Fort Worth, Austin és Houston azoknak a milliomosoknak vonzó, akik kisebb üzletekből szeretnének meggazdagodni. Az itt lakó fiatal milliomosok százaléka az amerikai millenium generációhoz képest: 5 százalék.

5, Massachusetts: az állam, ahol vannak olyan nyüzsgő nagyvárosok, mint Boston és olyan bájos kisvárosok, mint Berkshires. Az itt lakó fiatal milliomosok százaléka az amerikai millenium generációhoz képest: 5 százalék.

5, Florida: egész éves jó idő, homokos strandok. Miami, Jacksonville és Tampa a fiatal milliomosok kedvenc helyszínei között. Az itt lakó fiatal milliomosok százaléka az amerikai millenium generációhoz képest: 5 százalék.

2, New York: a pénzügyi központ, mely otthont ad a leggazdagabb befektetési bankároknak. De a Nagy Alma nem az egyetlen vonzó helyszín az államban, tele van kisebb városokkal is. Rochestert a Forbes is listázta már, mint az egyik legalkalmasabb helyszínt a gyereknevelésre. Az itt lakó fiatal milliomosok százaléka az amerikai millenium generációhoz képest: 14 százalék.

1, Kalifornia: a hollywoodi filmipar és a Szilícium-völgy tech-paradicsoma, nem meglepő, hogy itt él a legtöbb fiatal gazdag. Az itt lakó fiatal milliomosok százaléka az amerikai millenium generációhoz képest: 44 százalék.

Update: Cikkünkben eredetileg pontatlanul tüntettük fel az adatokat. Elnézést kérünk az olvasóktól!

 

"Ahol minden eladó, ott nincs vevő."