Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Így néz ki a Dandelyan, a világ legjobb koktélbárja

A londoni bár New Orleans-ban nyerte el a World’s Best Cocktail Bar 2017-címet, írja a Forbes amerikai kiadása.

Az elegáns bár olyan topjátékosokat előzött meg a 2017 Spirited Awards megmérettetésén, mint a New York-i Dante, a szingapúri Tippling Club és a bostoni The Hawthorne.

dandelyan_f2

A Ryan Chetiyawardana (akit sokan csak Mr. Lyannak szólítanak) által alapított hely két kategóriában, a legjobb szállodai bár és a legjobb bárszemélyzet (Best International Hotel Bar, illetve Best International Bar Team) kategóriában is elhódította az elsőséget.

dandelyan_f

A Dandelyan a brit főváros Southbank negyedében, a Blackfriars Bridge és a Tate Modern közelében, a Mondrian Hotel épületében kapott helyet. A fényűző, art decós enteriőr Tom Dixon fantáziáját dicséri. Mint a tervező mondja,

a szélesen elhúzódó zöld márványpult, a bőrpamlagok, az arany hatást keltő, velúrral borított fotelek és a tükröződő felületű asztalok egyszerre juttatják eszünkbe a tengerentúli utazást, az amerikai és a brit stílust.

A bárból ráadásul remek kilátás nyílik a városra, a Temze partja és a Szent Pál-székesegyház is megcsodálható az ablakain keresztül.

dandelyan3

A Dandelyan itallapját botanikusok és világutazók inspirálták, és távoli földrészek ízeit hozták el

A hely londoni mércével nem számít brutálisan drágának, a Flower of Five koktél (Belvedere Pink Grapefruit, passiógyümölcs-virág, citrom, Bræmble Gin Liqueur) ára 13,5 angol font, míg egy pohár Oak Island Old Fashioned (Bacardi Carta Oro, kókusz, nyers kakaó, szuhar) után 14 fontot kérnek.

bc3-negroni

A verseny után két további vendéglátóegység is pezsgőt bonthatott: a melbourne-i Black Pearl a Best International Cocktail Bar, a Washington D.C.-ben található Columbia Room pedig a Best American Cocktail Bar díjat söpörte be. Az életműdíjat a 75 éves müncheni bártender-tulajdonos, Charles Schumann kapta, aki 1982-ben nyitotta meg a bajor fővárosban az azóta legendássá vált Schumann’s American Bart.

Oszd meg!