Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Budapestre küldi a karácsonyi luxust keresőket az amerikai Forbes

A Forbes Travel Guide húsz hotelt ajánl az idei téli szezonra azoknak, akik luxuskörülmények közé menekülnének a szokásos családi programok elől. A legtöbbjük Amerikában van, de egy budapesti szálloda is a toplistára került.

Nem a magyar pénztárcákra szabta idei szezonális ajánlatait a Forbes Travel Guide, de mindenki vigasztalódhat azzal, hogy a több száz dolláros éjszakánkénti szobaárak dacára ilyenkor már alig ehet ezekbe a csúcshotelekbe szobát foglalni, annyira tele vannak. Álmodozni azonban mindig és mindenkinek lehet, az első adventi hétvégén, kint kemény mínuszokkal meg különösen jól esik. Egy bögre tea, egy kényelmes karosszék, és indulhat a fotelturizmus!

 1. New York (USA), The Towers at Lotte New York Palace

A hotel Manhattan kellős közepén van, pár percre a Rockefeller Centertől és a St. Patrick katedrálistól, emeleti szobáiból kilátással a Chrysler Buildingre. Bejáratánál ezekben a hetekben egy kúpformára nyesett hatalmas karácsonyfa áll.

A kúp alakú óriási karácsonyfa New Yorkban (Fotó: The Towers at Lotte New York Palace)

A kúp alakú óriási karácsonyfa New Yorkban (Fotó: The Towers at Lotte New York Palace)

2. Sydney (Ausztrália), Four Seasons Hotel

Közvetlenül a kikötőben, szemben az ikonikus operaházzal, és közel mindenféle városi karácsonyi attrakcióhoz.

3. Scottsdale (USA, Arizona), The Phoenician

A jobbára sivatagos arizonai tájban valóban különleges élmény lehet karácsonyozni.

Luxusreszort az Arizona sivatag közpén (Fotó: The Phoenician)

Luxusreszort az arizonai sivatag közpén (Fotó: The Phoenician)

4. Boston (USA), InterContinental Boston

A történelmi belvárosban, közvetlenül a vízparton fekszik, néhány perces sétára a város egyik hagyományos karácsonyi látnivalójától, egy 24 méter magas, több mint 30 ezer égővel feldíszített karácsonyfától.

5. Washington D.C. (USA), The Watergate Hotel

Tavaly nyitották meg először a tetőterasz korcsolyapályáját, és mivel annyira jó volt a fogadtatás, idén is felöntötték a pályát. Természetesen rooftop bár is van (ez a Next Whiskey Bar) 3,6 méter belmagasságú iglukkal, három fogásos menüsorral és forró rumpunccsal.

6. Little Rock (Arkansas, USA), Capital Hotel

Ez az Arkansas állambeli luxusszálloda ilyenkor mindent bevet: lehet a Mikulással ebédelni, mézeskalács-kurzusra beiratkozni, délután ünnepélyesen teázni, este elegánsan végig enni a szezonális menüsort.

7. Beaver Creek (Colorado, USA), The Ritz-Carlton Bachelor Gulch

Síparadicsom lévén, itt hamisítatlan a téli hangulat, havas csúcsok, rusztikus báj, forró cider, az új év első napján pihentető jógakurzus.

8. Fayetteville (Arkansas, USA), Pratt Place Inn and Barn

Az arkansasi vidék is ötcsillagos kikapcsolódást kínál: éjszakai kocsikázás hintón, pónilovaglás, forró csokoládé.

9. Chicago (USA), Park Hyatt Chicago

A város január 6-ig tartó karácsonyi vására minden évben nagyszabású, több mint 15 ezer négyzetméteren zajlanak az ünnepi események szánkó- és korcsolyapályával, forró csokoládéval. A Michigan tóra néző közeli hotelnek nemcsak pazar kilátása, de gazdag kortárs magángyűjteménye is van.

10. Portland (Oregon, USA), The Duniway Portland Hilton Hotel

Seattle-től kicsit délre, az Oregon állambeli Portlandben mindent bedobnak ilyentájt, intenzív 12 napos ünnepségsorozat zajlik, kórusművekkel, klasszikus koncertekkel, szabadtéri kézműves vásárokkal – utóbbi néhány napra a hotel aulájába is beköltözik.

11. Budapest, The Ritz-Carlton

Nekünk erről nehéz újat mondani, de jó érzés látni egy ilyen válogatásban Budapest egyik szállodáját is, és arról olvasni, hogy kihagyhatatlan a Vörösmarty téren és a környező utcákban zajló karácsonyi vásár. Aki olyan szerencsés, hogy a Ritzben tölthet egy éjszakát, az meg ki ne hagyja a Kupola Bárt egy ital és a remek kilátás kedvéért.

Most kicsit kopaszabbak a fák, viszont van karácsonyi hangulat (Fotó: Ritz-Carlton)

Most kicsit kopaszabbak a fák, viszont van karácsonyi hangulat (Fotó: Ritz-Carlton)

12. Naperville (Illinois, USA), Hotel Arista

A karácsonyi készülődés jegyében nagy eseménynek tartják, hogy december 16-án a városba látogat a Mikulás.

13. Carmel Valley (Kalifornia, USA), Bernardus Lodge & Spa

Gyönyörű borvidéken fekszik Kaliforniában, és még a kutyákat is szívesen látják. Szobánként legfeljebb kettőt, kutyafejenként 150 dolláros felárral.

Ide eléggé mennénk (Fotó: Bernardus Lodge & Spa)

Ide eléggé mennénk (Fotó: Bernardus Lodge & Spa)

14. London, COMO Metropolitan

London mindig tele van izgalmas programokkal, karácsony körül a Hyde Park Winter Wonderland az egyik szezonális nevezetesség. Jégpályákkal, esti koncertekkel és karácsonyi vásárral. A Hyde Park és a Green Park közötti keskeny sávban pedig ott áll a Como Metropolitan a maga sok csillagával.

15. San Francisco (USA), Palace Hotel, A Luxury Collection Hotel

Patinás hotel, 1875 óta üzemel, ilyenkor mindenféle bolondságokkal várja jómódú vendégeit. Van rumkóstolás, csúnyapulcsi-verseny, szingliknek szánt mézeskalács sütögető parti szigorúan gyerekek nélkül.

16. München, Mandarin Oriental

A bajor főváros tele van forralt bort, mézeskalácsot és rétest áruló faházikókkal, minden instrukció nélkül könnyű ezekre rátalálni. De ha valaki ebben a belvárosi luxusszállóban töltekezik, bennfentes ajánlásokat is kap, merre induljon útnak.

17. San Diego (Kalifornia, USA), Pechanga Resort Casino

Havat nemigen látni ennek a San Diego és Los Angeles között fekvő szállodának a kertjében, de ettől még vadul ünnepelnek karácsonykor: 500 ezer égővel, toronymagas karácsonyfákkal és cukorkaházikókkal.

18. Greenough (Montana, USA) The Resort at Paws Up

Luxusglamping a Sziklás-hegység mélyén, ahol minden téli örömöt ki lehet próbálni a síeléstől a motoros szánig. A vendégek saját karácsonyfát is kérhetnek maguknak, vagy csak dekorációs kellékeket, ha maguknak szeretnék ezt intézni.

A nagyon romantikus meg a nagyon vérfagyasztó filmek szoktak ilyen helyszínen játszódni (Fotó: The Resort at Paws Up)

A nagyon romantikus meg a nagyon vérfagyasztó filmek szoktak ilyen helyszínen játszódni (Fotó: The Resort at Paws Up)

19. Bécs, Ritz-Carlton

A nyolcadikon lévő rooftop bárból annál szebb a kilátás, minél több puncsot és forralt bort fogyaszt el az ember. Aztán elvegyülhet a városi karácsonyi vásárok valamelyikében, és folytathatja ugyanezt.

20. St. Augustine (Florida, USA) Hammock Beach Resort, A Salamander Resort

Florida partjainál, az Atlanti-óceán mellett tölteni a karácsonyt, európai szemmel nézve mindenképpen egzotikus. A karácsonyi hangulatot itt speciális menüsor és a fürdőruha mellé kínált Mikulás-sapkákkal próbálják megteremteni.

Oszd meg!