Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

Akár börtön is járhat a kilakoltatott kisállatokért – Bécsben forródrótot indítottak a védelmükre

Telefonos ügyfélszolgálattal segítik megtalálni az elveszett kiskedvenceket Bécsben, adta hírül az osztrák főváros kommunikációs ügynöksége.

Az osztrák főváros Állategészségügyi és állatvédelmi ügyosztálya éjjel-nappal fogad hívásokat (Fundservice für Haustiere, +43 1 4000 8060), és nemcsak talált, hanem elveszett állatokat is be lehet rajta jelenteni.

A talált állatokat rögtön elszállítják és gondoskodnak róluk, fényképük pedig felkerül a város honlapjára. A kutyusok és cicák főként a város modern ebrendészeti telepén, a Tierquartierban várják, hogy gazdájuk értük jöjjön, vagy új otthont találjanak nekik, míg az elszabadult papagájokról, teknősökről és kígyókról az állatkert gondoskodik.

Ausztriában az állatok magára hagyása állatkínzásnak minősül, 7500 eurós bírság is járhat érte, de ha a kisállat nem tud magáról gondoskodni és elpusztul, az akár két év börtönt is jelenthet a felelősöknek.

Bécs vezetése felhívja a figyelmet: aki kóbor állatot talál, semmi esetre se vigye magával, hanem rögtön értesítse a rendőrséget vagy hívja a város telefonos segélyszolgálatát.

Kép: Tierquartier Wien

 

"A kő nem lesz könnyebb, ha pehelynek nevezem és az ember sem jobb, ha istennek hívom."