Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Barátságos sörbisztrót nyitott a legőrültebb magyar sörfőzőcsapat a BrewDog helyén

Első benyomásaim alapján sziauram-mentes, barátságos sörözőt hozott össze néhány hónap leforgása alatt az egyik vezető magyar kisüzemi főzde, a Mad Scientist csapata. 25 féle sör csapon, tágas terek, barnasörös gulyás, toszkán pacal, gyereksarok. A korábbi Anker Klub helyén nyílt hely koncepciója szimpatikus, és minden esély megvan rá, hogy a kőbányai főzde új életet leheljen a belvárosi térbe.

A skót BrewDog az egyik legmenőbb – és üzletileg is legsikeresebb – európai sörfőzde, talán az egyetlen globális kraftsör-brand. A 2007-ben alapított cég értékét mára legalább egymilliárd euróra becsülik. Az Anker-közben nyílt egyetlen közép-európai egységük menő volt, de a Szárnyas fejvadász sötét színekre hangolt, fémes-neon látványvilágát idéző belsőépítészet miatt nappal nem volt kifejezetten vonzó hely. Az elszálltnak is bátran nevezhető árak miatt a helyiek sem kedvelték meg igazán, amin még az sem tudott változtatni, hogy szerdánként all you can eat csirkeszárnyevő partyt tartottak.

Két év után a skótok elvitorláztak, a kőbányai Mad Scientist csapata bérlőként, üzemeltetőként és társtulajdonosként szállt be a korábbi kft. csapata mellé.

A Mad Scientist Sörfőzdét 2016-ban alapította Szilágyi Tamás, Tarján Csaba és Závodszky Gergő. A srácok az egyik leginkább kísérletező szellemiségű főzdét viszik az országban, ami nemcsak a hetente megjelenő, őrültebbnél őrültebb receptekre igaz, hanem arra is, hogy összefogtak a Dreher Sörgyárakkal, hogy Kőbánya X néven közös sört dobjanak piacra. A számos díjat besöprő hármas történetét a Forbes Urban 2019. májusi számában, míg az Anker-ház történetét a Forbes 2017. szeptemberi számában írtuk meg.

Képes beszámolónk az alábbi galériában nyílik:

A skót BrewDog budapesti bárjáról írt cikkünk itt olvasható.

 

"Hétvégén bármi megtörténhet, szegény dolgozók szoktak is félni, pénteki döntéseink élnek-e még hétfőn"

Kelényi Kolos, Szamos Marcipán