A jó élet

Az Emmy után az Annie-díjért is síkra száll a magyar Digic Pictures háborús rövidfilmje

Smejkál Péter
2019. december 09. 2 perc olvasás

A magyar animációs stúdió a Netflix saját antológiasorozata, a Love, Death & Robots egyik teljes epizódját készítette el. A The Secret War című rövidfilmet most a legrangosabb szakmai díjra jelölték.

Az International Animated Film Association által kiosztott Annie összesen harminckét kategóriában díjazza a tárgyév (azaz most 2019) legjobb munkáit. A spektrum a tévéreklámoktól a tanulói filmeken át az egész estés mozikig terjed.

Olyan filmek szerepelnek a jelöltek között, mint a Pixar által készített Toy Story 4, vagy a Disney-féle Frozen 2.

A Digic Pictures munkáját a Best FX for TV/Media kategóriában versenyeztetik olyan munkákkal, mint a Lucasfilm Star Wars Galaxy of Adventures című websorozata vagy a Dreamworks How to Train Your Dragon Homecoming című rövidfilmje.

Bár az Annie-jelölés a hivatalos oldalon a Blurnek szól, ennek oka, hogy a Netflix sorozatának komputeranimációs megrendeléseit ez a stúdió fogta össze. A The Secret War a Digic Pictures munkája, a budapesti stúdió hangsúlyozza, hogy a teljes FX-részlegnek szóló elismerésről van szó. A The Secret Wart egyébként nemcsak a kritikusok szerették, de nyáron Emmy-díjra is jelölték, ám ezt végül nem nyerte el a film.

Az, hogy az Annie-t hazahozza-e az Andy Vajna és Rabb Alex által alapított stúdióóriás, 2020. január 25-én derül ki.

A Love, Death & Robots addig is megtekinthető Netflixen, alant pedig egy rövid videó szemlélteti, hogyan készült ez a valóban nem mindennapi animációs film, amiben a szovjetunió bakái szembesülnek egy, a németeknél is veszedelmesebb ellenséggel.

A Digic Pictures történetét, alapításának körülményeit és üzleti működésének fontosabb ismérveit a Forbes magazin 2019 májusi számában írtuk meg.

Főoldali kép: Digic Pictures