Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A világ második leggazdagabbja összeáll Federerrel Nadal ellen, hogy gyerekek oktatására gyűjtsenek

A jótékonysági teniszmeccset a dél-afrikai Fokvárosban rendezik meg, a bevételt Roger Federer alapítványának gyűjtik.

Február 7-én pénteken újra farkasszemet néz a világ két legeredményesebb teniszezője, de most egészen más lesz a tét – írja az amerikai Forbes.

A 20-szoros Grand Slam-győztes Federer és a 19-szeres bajnok Nadal egy-egy hírességgel az oldalukon játszanak jótékonysági meccset a dél-afrikai Fokvárosban. Federer párja a rendszeresen teniszező Microsoft-alapító, Bill Gates lesz, ezt a világ második leggazdagabb embere jelentette be Twitteren.

Rafael Nadal párja az amerikai Comedy Central csatornán futó The Daily Show műsorvezetője, Trevor Noah lesz. A páros meccs után Federer és Nadal egyesben is megmérkőznek egymással.

A gálameccset egy 50 ezres stadionban tartják, a jegyeladásból származó bevételeket pedig Federer alapítványának folyósítják. A svájci teniszező civil szervezetekkel együttműködve eddig 52 millió dollárt (közel 16 milliárd forintot) fordított 1,5 millió gyerek oktatására hat afrikai országban és Svájcban.

Bill Gates és Federer nem először állnak össze a teniszpályán: 2017-ben már játszottak együtt a Seattle-ben rendezett Match for Africa jótékonysági tornán. Akkor összesen 2 millió dollárt gyűjtöttek Federer alapítványának.

Borítókép: Match in Africa

 

"Különös szervezetem van. Nem emlékszem rá, hogy munka közben valaha is elfáradtam volna, csak a semmittevés merít ki végképp."