Fotó: Fotó: Match in Africa
A jó élet

A világ második leggazdagabbja összeáll Federerrel Nadal ellen, hogy gyerekek oktatására gyűjtsenek

Forbes
2020. február 05. 1 perc olvasás

A jótékonysági teniszmeccset a dél-afrikai Fokvárosban rendezik meg, a bevételt Roger Federer alapítványának gyűjtik.

Február 7-én pénteken újra farkasszemet néz a világ két legeredményesebb teniszezője, de most egészen más lesz a tét – írja az amerikai Forbes.

A 20-szoros Grand Slam-győztes Federer és a 19-szeres bajnok Nadal egy-egy hírességgel az oldalukon játszanak jótékonysági meccset a dél-afrikai Fokvárosban. Federer párja a rendszeresen teniszező Microsoft-alapító, Bill Gates lesz, ezt a világ második leggazdagabb embere jelentette be Twitteren.

Rafael Nadal párja az amerikai Comedy Central csatornán futó The Daily Show műsorvezetője, Trevor Noah lesz. A páros meccs után Federer és Nadal egyesben is megmérkőznek egymással.

A gálameccset egy 50 ezres stadionban tartják, a jegyeladásból származó bevételeket pedig Federer alapítványának folyósítják. A svájci teniszező civil szervezetekkel együttműködve eddig 52 millió dollárt (közel 16 milliárd forintot) fordított 1,5 millió gyerek oktatására hat afrikai országban és Svájcban.

Bill Gates és Federer nem először állnak össze a teniszpályán: 2017-ben már játszottak együtt a Seattle-ben rendezett Match for Africa jótékonysági tornán. Akkor összesen 2 millió dollárt gyűjtöttek Federer alapítványának.

Borítókép: Match in Africa