Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

A világ legmenőbb luxushoteljei – az amerikai Forbes inkognitóban tesztelt

A Forbes Travel Guide szakértői világszerte több mint ezer szállodát látogattak meg inkognitóban, hogy februárban majd kihirdessék a győzteseket. Most nyilvánosságra hozták az 58 tagú, előzetes listát.

Világszerte összesen 1017 hotel felelt meg a luxussztenderdeknek, ennek mindössze hat százalékát tették rá a szakemberek a szűkebb listára. A fő kritériumoknak a fényűző kényelem, az extravagáns választék és a kényelmi szolgáltatások bősége számítottak. Az inkognitóban érkező felügyelőktől fejenként 900 adatot gyűjtöttek be az értékeléshez.

A rangsorba összesen 17 országból kerültek be szállodák, az 58-ból 52 ötcsillagos, 6 pedig négycsillagos.

A legtöbb, szám szerint öt luxushotellel Makaó büszkélkedhet, a második helyen, két-két szállodával, New York, Bali, London és Las Vegas állnak.

A Ritz-Carlton Dorado Beach-i épülete. / Fotó: Ritz-Carlton

Európából nyolc szállodát tartottak érdemesnek a rangsorba kerülésre a titokban vendégeskedő Forbes-szakemberek: a milánói és a müncheni Mandarin Orientalt, a velencei Belmond Hotel Ciprianit, a római Hotel de Russie és a berlini Hotel de Rome nevűt (ez a kettő a Rocco Forte lánc tagja), a londoni Hotel 41 butikhotelt és a Lanesborough-t,  Párisban pedig a La Réserve-et,

A láncok közül a Ritz-Carlton tarolt.

A pontozásnál olyan különleges szolgáltatásokat díjaztak, mint például a Las Vegas-i AREA Sky Units limuzinos reptéri transzfere, vagy máshol a szobákban elhelyezett friss rózsacsokor, az extra kényelmes matrac, avagy egy személyre szóló búcsúajándék.

Photo by Adi Goldstein on Unsplash

 

Olvasd el A jó élet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő