F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

A Netflix, az HBO és az Amazon vitte el a Golden Globe jelölések 70%-át

Nagyon össze kell kapniuk magukat a kábelszolgáltatóknak, mert a streaming szolgáltatók ritmust váltottak.

Ma kiderült, kiket jelöltek Golden Globe-ra, és ettől a nagy kábelszolgáltatók térde valószínűleg enyhén megremegett, ugyanis az Amazon és a Netflix piszkosul elhúztak a többiekhez képest – ami nem csoda, a streaming szolgáltatók elképesztő tempóban tolják a saját gyártású produkciókba a dollárokat (az Amazon például a Top Gear stábjával elindított The Grand Tour autós műsorába epizódonként ötmillió dollárt pumpált).

Ami igazán durva, hogy a két szolgáltató külön-külön tudott annyi jelölést összeszedni, mint a kábelszolgátatók összesen (az HBO-t most nem lehet ide számolni, ő lett a kategóriagyőztes).

A Netflix jövőre hatmilliárd dollárt tervez saját produkciókra költeni, és 50-50 arányban szeretne saját és licenszdíjas tartalmakat streamelni, az Amazon pedig az idei év második félévében kétszer annyit költött magára, mint 2015-ben.

A jelölések között ott van a Trónok Harca, a Stranger Things, a Mozart in the Jungle és a Westworld is, de ide kattintva lehet még többet bogarászni a jelölések között.

 

 

 

Olvasd el A jó élet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő