Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Gary Lopater / Unsplash

8 000 Boeing kell majd a koronavírus elleni vakcina szállításához

A valaha volt legnagyobb közlekedési kihívás lesz mindenhová eljuttatni a koronavírus elleni vakcinát – írja az iparági szövetség véleménye alapján a BBC.

Bár a Covid-19 elleni vakcina még sehol, és valószínűleg idén már nem is reménykedhetünk benne, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) már egy globális légi szállítási terven dolgozik légitársaságokkal, repülőterekkel, egészségügyi szervezetekkel és gyógyszercégekkel együttműködve.

Ám ha betegenként csak egy adag vakcinával számolunk, akkor is

8000 darab Boeing 747-essel egyenértékű szállítókapacitás kell ahhoz, hogy mindenhova eljusson az oltás: ez lehet minden idők legnagyobb közlekedési kihívása.

Az IATA így felszólította a kormányokat, hogy kezdjenek el minél pontosabb stratégiát tervezni arra az időre, amikor már rendelkezésre áll a vakcina.

Ráadásul nem is minden repülőgép lesz alkalmas az oltások szállítására, mivel a szernek 2 és 8 ° C közötti hőmérsékletre van szüksége. Néhány vakcinát lehet, hogy fagyasztva kell majd szállítani, ami még több repülőt zár ki.

Délkelet-Ázsia olyan területeire, ahol egyáltalán nem fogják tudni gyártani az oltást, kritikus fontosságú lesz eljutattni azt. Afrika minden részére elszállítani pedig még az IATA véleménye szerint is lehetetlen.

Fotó: Gary Lopater / Unsplash

 

Mehettem volna akárhova a világon, és úgy döntöttem, hogy ide szeretnék jönni, Magyarországot választottam.