Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

40 új luxushotel megnyitását tervezi a Marriott International 2018-ban

A húsz év alatt kispályásból piacvezetővé vált Marriott International csak idén 40 új luxushotel megnyitását tervezi, ezzel év végére összesen 422 luxusegység lesz majd a tulajdonában. 

A marylandi központú cég összes nagyobb márkája, a The Ritz-Carlton, a The Ritz-Carlton Reserve, a St. Regis, a W Hotels, a The Luxury Collection, az EDITION, a Bulgari és a JW Marriott is új szállodákkal gazdagodik majd. Összefoglaló az új szállodákról, képekkel.

2018 végére összesen 422, 2020-ra nagyjából 600 luxushotellel számol a Marriott International. A tavaly megszerzett Starwood Hotels and Resorts-szal felvértezve a szállodaipart uraló óriás jócskán növelte előnyét a második helyezetthez, a párizsi központú AccorHotelshez képest: nekik nagyjából 275 luxushoteljük van, miután tavaly bezsebelték a Fairmont és a Raffles márkákat. A Four Seasons és a Shangri-la fej-fej mellett haladnak nagyjából száz luxuskategóriájú szállodával, őket a Hyatt Hotels Corporation és a Hilton Worldwide Holdings követik. Nem gyenge szereplő még az IHG sem (hozzájuk tartozik például az InterContinental Hotels), de az, hogy ők mennyire gondolják komolyan a luxushotel-vonalat, még nem egyértelmű.

A Marriott óriási expanziója ellenére az iparágat továbbra is a független, egyetlen egységgel működő kis csoportok dominálják: ilyen például a The Leading Hotels of the World, a Preferred Hotels and Resorts vagy a Small Luxury Hotels és a Relais & Chateaux, összesen 1500 egységgel rendelkeznek. Ettől függetlenül a Marriott számai elég lenyűgözőek, ha belegondolunk, hogy 1998-ig (ekkor szerzett többséget a The Ritz-Carlton felett) csupán kispályás volt a szegmensben. A Marriott az új szállodák nyitása mellett a technológiai újításokra is odafigyel, tervezik például, hogy a vendég már a zuhanykabinba lépés előtt be tudja állítani a víz hőmérsékletét.

Többek között ezek a luxusszállodák debütálnak majd 2018-ban:

The Ritz-Carlton

Nemrég törtek be a svájci piacra a genfi The Ritz-Carlton Hotel de La Paix-vel, jövőre négy új helyszínt terveznek, többek között a kínai Jiuzhaigou völgyben és Dubajban (pontosabban mellette, a sivatagban). 2019-től állítólag tengerjáró hajókon is találkozhatunk majd a lánc nevével.

m1

The Ritz-Carlton Ras Al Khaimah, Al Hamra Beach (Egyesült Arab Emírségek). Fotók: Marriott International

Ritz-Carlton Reserve

A lánc legújabb eleme a mexikói Los Cabosban helyet kapó Zadún lesz. Nem ők az egyetlenek, akik a golfpályákkal, yachtkikötővel megáldott mexikói nyaralóövezetben gondolkoznak, a Four Seasons, a Montage és a szintén Marriott International brand Luxury Collection is szállodát tervez Los Cabosban. 2018 októberében ráadásul újranyílik a Puerto Rico-i Dorado Beach-en lévő egység is: a hurrikán után miatt több mint 750 ezer bokrot és cserjét ültettek újra.

m2

Zadun, Ritz-Carlton Reserve, Los Cabos (Mexikó)

St. Regis Hotels & Resorts

A St. Regis jövőre három új nyitással büszkélkedhet majd (Csuhaj, Kairó, Amman), ráadásul jövőre a római St. Regis is felújítás alá kerül. A lánc legújabb nyitásai idén a jingani és az astanai szállodák megnyitása voltak.

m3

The St. Regis Cairo (Egyiptom)

The Luxury Collection

A The Luxury Collection jövőre a már meglévő 102 helyszín mellé további 12 megnyitását tervezi, többek között Panamán, Örményországban, Cipruson, Mexikóban, Kínában, Törökországban, Franciaországban, Japánban és Ausztráliában, sőt, jön a lánc első tasmaniai szállója is. Az újdonságok közé tartozik majd a Londontól csupán 45 percre lévő vidéki kastély is, 2300 négyzetméteres fürdővel, egy párizsi butikszálloda, és a savannah-i (Georgia) Perry Lane Hotel.

m4

The Langley, Luxury Collection (Egyesült Királyság)

Bulgari Hotels & Resorts

Néhány napja nyitott meg legújabb szállodájuk Dubai-ban, a sort Sanghaj folytatja jövőre.

m5

Bulgari Hotel & Residences Shanghai (Kína)

EDITION

2018 az EDITION éve lesz: a lánc hét új szállodát avathat jövőre három kontinensen, ezzel tizenegyre nő majd az EDITION-hotelek száma. A tavaly decemberi The Sanya EDITION (Hajnan tartomány, Kína) nyitását követően az ázsiai kontinensen két új szállodával terjeszkedik tovább a cég (Sanghaj és Bangkok). Emellett nyílik a második és a harmadik európai hotel is Barcelonában és a törökországi Bodrumban, de még itt sem állnak meg: jön az Abu Dhabi, a Times Square-en helyet kapó és a West-Hollywood-i egység.

m6

The West Hollywood EDITION (Egyesült Államok)

W Hotels

A lánc 2020-ra összesen 75 hotellel tervez, de áldoznak a szállók karbantartására is: jelenleg az Egyesült Államokban lévő hotelek közel fele felújítás alatt áll. 2018-ban kilenc új W Hotel nyílik majd meg Ázsiától kezdve a Közel-Keleten keresztül egészen Közép Amerikáig. Ők is terjeszkednek Ammanban, Dubajban és Panamában, de jön a tel-avivi, a Kuala Lumpur-i és a philadelphiai hotel is.

m7

W Dubai – The Palm (Egyesült Arab Emírségek)

JW Marriott

2017 a JW Marriottnál Vancouver, Dzsaipur (India), Phu Quoc (Vietnam) éve volt, 2018-ban Nashville és a Maldív-szigetek gazdagodnak majd új JW Marriott szállodával. A felújítások itt sem maradhatnak el, jövőre a lánc szállodáinak közel felére, többek között a londoni és a bangkokira vár többmillió dolláros renoválás.

m8

JW Marriott Nashville (Egyesült Államok)

Oszd meg!