Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

25 lélegzetelállító kép 2019 legjobb utazó fotósaitól

Több mint 20 ezer fotóból választották ki a díjazottakat a világ legnagyobb utazó fotós pályázatán. Mutatjuk a legérdekesebb képeket.

Egzotikus portrék, titkokzatos tájak és különös állati jelenetek – ezek taroltak az utazó fotósok legnagyobb nemzetközi versenyén.

Fotó: Brian Clopp (USA) / TPOTY
Fotó: Brian Clopp (USA) / TPOTY

A Travel Phographer of the Year pályázatára 20 ezer tavaly készült képet küldtek be 144 országból, a zsűrinek kifejezetten nehéz dolga volt kiválasztani a legjobbaknak járó díjakat a versenyt alapító Chris Coe szerint.

A pályázatot még 2003-ban indították útjára, amit a szervezők elmondása szerint fotósok szerveznek fotósoknak. Azóta a világ egyik legnevesebb fotóversenyévé nőtte ki magát. A beérkezett pályaművekből következő négy fő portfóliószekcióban díjaztak:

  • Art of Travel (Utazás Művészete)
  • Endangered Planet (Veszélyeztetett Bolygó)
  • People and Cultures (Emberek és Kultúrák)
  • Thrills and Adventures (Izgalmak és Kalandok)

Ezeken felül még számos mellékkategóriában is kiosztott elismeréseket a profi fotósokból és szakértőkből álló zsűri.

Az összesített győztes a spanyol amatőr fotós, foglalkozását tekintve állatorvos Katy Gomez Catalina, aki egy nyolc képből álló, szikár stílusú, fekete-fehér fotósorozattal pályázott.

Az ő képeit, valamint a további díjazott képeket a verseny honlapján itt lehet megtekinteni. A díjazott fotókat ki is fogják állítani: először április 7. és május 12. között Londonban lesznek láthatók a King’s Cross egyik régi csarnokából átalakított galériájában, majd júniusban a Chester katedrálisban, ezután szeptember 20-ig a Nemzetközi Fotográfiai Fesztiválon, amit az emirátusokbeli Sharjahban rendeznek meg.

Az amerikai Forbes a díjnyertes fotókból válogatott ki huszonötöt, amit az alábbi galériára kattintva lehet megnézni.

Összesített nyertes: fiatal juhász Burkina Fasóban

kép 1 / 26

Fotó: Katy Gomez Catalina (Spanyolország) / TPOTY

Oszd meg!