Először választottak magyar séfet a világ száz legjobbja közé. Tóth Szilárd, a budapesti Salt séf-tulajdonosa felkerült a rangos listára.
Kedden a mexikói Yucatánban tartott gálán hirdették ki a legjobbakat.
„Hatalmas elismerése ez a csapat több éves munkájának, nagyon boldogok és büszkék vagyunk, de igazából még nem tudtam felfogni” – nyilatkozta Tóth Szilárd a Forbes.hu-nak.
A The Best Chef szavazás kétlépcsős. A listára először minden évben száz új séfet jelölnek gasztronómiai szakemberek, foodie-k, kritikusok, fotósok. Ezután az új jelöltek mellett az előző évben a top 100-as listán szereplőkre adhatják le a voksaikat a szavazók (The Best Chef szakemberei, az előző év legjobb séfjei és az új jelöltek – természetesen ők magukra nem voksolhatnak).
Így összesen 200 jelöltből áll össze végül az éves top 100-as lista. Azért is fontos eredmény ez, mert a szakma egyszerre nézi a séf kreativitását és a vele dolgozó csapat munkáját.
A SALT étterem séfjének és társtulajdonosának ételei szülőhelyére, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére emlékeztetnek, a fine dining élménybe a gyerekkor családias nosztaliáját varázsolják. Szilárd szerint két dolog örök: a természet és a hagyomány – írja honlapján Szilárdról a zsűri.