A város legrégebbi működő éttermét, a Gulyás csárdát sem kímélte a globális szakácshiány.
Nettó 450 ezer forintot tudtam fizetni, de ez nem volt elég, hogy megtartsam a munkaerőt”
– mondta Holló János a Szegedi Napnak. 65 évig folyamatosan nyitva tartottak, kizárólag a járványügyi korlátozások idejére zártak be.
A csárdában egy szakács 15 napnyi munka mellett 15 nap pihenőt kapott. A tulajdonos 22 évig bérelte a Mars téri éttermet a szegedi önkormányzat cégétől, az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt.-től. Az elszállt fizetések és a munkaerőhiány miatt június 19-én este végleg lehúzták a rolót.
A vendéglátósokat érintő munkaerőhiányról legutóbb a budapesti Napfényes Étterem kapcsán írtunk. Kovács Zoltán, az étterem séfje szerint az elszállt bérek ellen az éttermek közös összefogásával lehetne fellépni. A Velencei-tónál sem sokkal jobb a helyzet, ott volt, aki Ukrajnából érkezett menekültekkel pótolta a hiányzó munkaerőt.