Szeptembertől bezár a Millenáris ikonikus cukrászdája, az Édesem. Túl magasak az alapanyagárak, írja az üzletvezető.
Akár hetente is újraárazhatná a tortáit, annyira drága lett minden – a folyamatos fejszámolások, bizonytalanság, üzemelési költségek kitermelésének aggodalma miatt inkább bezár az Édesem. Márk Szonja, a cukrászda üzletvezetője Facebook-posztjában számolt be arról, hogy
meglepő lehet a döntés a kígyózó sorok és a népszerű workshopok tükrében, de annyiért már nem akarná adni a tortákat, amennyiért már maga sem venné meg.
„Az utóbbi néhány hónapban annyira bizonytalannak éreztem magam körül mindent, hogy már több aggodalmat, mint örömet jelentett a vállalkozásom. Folyamatosan számolni, hogy ki tudom-e termelni az üzemelési költségeimet, és keresek-e annyi pénzt, amennyiért érdemes ennyit dolgozni. Ezt korábban ilyen élesen még soha nem éreztem. Ráadásul pont ott tartottam, hogy még több szellemi és anyagi befektetést igényelt volna a bolt, pont egy nagy lendületet kellett volna vennem, de már nem éreztem magamban azt a lelkesedést és hitet, mint például az induláskor” – írja Márk Szonja.
Az Édesem Tortaműhely hét és fél éve nyílt a Millenárison, Márk Szonja szerint a brand nem szűnik meg, saját vállalkozását azonban egy időre („vagy örökre”) pihentetnie kell.