Üzlet

Zuckerberg vagyona 5 milliárd dollárral nőtt két hét alatt

Forbes
2017. január 17. 1 perc olvasás

Ismerünk egy valakit, akinek biztos jól indult az új év: Mark Zuckerberg, a Facebook alapítójának vagyona a Forbes.com számításai szerint 5 milliárd dollárral nőtt 2017 első két hetében. Nem mellesleg ez a legnagyobb növekedés, amit bárki a világon összehozott most. A háttérben a növekvő bevételek, az emelkedő részvényárfolyamokról szóló elemzések, és a Facebook-részvények eddigi, tavalyi októberi rekordhoz közelítő értéke áll.

Zuckerbergnek 410 millió véges részvénye van, így mostanra több a vagyona, mint Donald Trump megválasztása után, amikor megzuhant az árfolyam, és 7 százalékot, 49 milliárdra esett a vagyona. A friss eredmények alapján most 53,8 milliárdos vagyona van, ezzel az ötödik leggazdagabb ember a világon, csak Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos és Amancio Ortega előzik – akinek 70 milliárd dollárnál is nagyobb vagyona van.

Az amerikai Forbes a január 3 és 13 közötti kereskedési adatokból számolta ki az 5 milliárd dolláros növekedést. A vagyonosodást nem lehet egy konkrét eseményhez kötni, a cég az elmúlt hetekben több pozitív hírrel is szerepelt a sajtóban.