A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Zöld utat kapott Tiborcz újabb szállodafejlesztése, átalakul a Vörösmarty tér környéke

Megkapta az építési engedélyt Tiborcz István BDPST Group nevű cége, így a miniszterelnöki vő ötcsillagos szállodává alakíthatja át az egykori Mahart-székházat a Vigadóval szemben.

Az átalakítás a Pesti Hazai Első Takarékpénztár központjaként funkcionáló palotát, a mellette elhelyezkedő, Münnich Aladár-féle Futura házat, valamint az Apáczai Csere János utca 11. szám alatti épületet is érinti. A három épületből kettő műemlék besorolású, a Futura-háznak pedig a homlokzata áll helyi védelem alatt. A terveket az olasz építésziroda, a Lissoni Architettura készíti. Az ötcsillagos hotelt a Marriott International lánc fogja üzemeltetni, az Autograph Collection Hotels márka alatt.

Mahart-székház, fotó: Fortepan

Fotó: Fortepan

Tiborcz cége a közleményében „a főváros építészeti örökségének megóvása és értékmentés szempontjából is kiemelkedő jelentőségűnek” minősítette saját terveit arról, hogy „felső kategóriás design hotelt”, illetve „prémium lakóépületet” csináljon az épületből. Közleménye szerint a cég a belvárosi önkormányzattal is megállapodott arról, hogy az építkezés után helyreállítja az útburkolatot, egyben hozzájárul a Vörösmarty tér és környezete felújításához.

A BDPST luxusszállodáját a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította, ezzel megkönnyítve Tiborczéknak az engedélyeztetést.

Tiborcz ingatlanos érdekeltsége 2018 augusztusában szállt be „stratégiai befektetőként” Mészáros Lőrinc ingatlanholdingjába, a budapesti tőzsdén forgó Appennin Nyrt.-be.

A cégnek nem ez az első hotelfejlesztése: Tiborczék tavaly októberben jelentették be, hogy felújítják és butikhotellé alakítják az Andrássy út 116. szám alatti épületet.

Borítókép: Fortepan

Villából butikhotelt fejleszt az Andrássy úton Tiborcz cége

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő