Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Wáberer György: az alapítványi átszervezés nem privatizációt jelent

Megtisztelőnek tartja a kormánybiztosi kinevezését és a kuratóriumi tagságát is Wáberer György, szerinte a közalapítványi átszervezés nem privatizációt jelent. Egészségügyi beruházása felszálló ágban van, az ingatlanbefektetését pedig sikerként értékeli – ezekről is mesélt a Forbes-listán 13. leggazdagabb magyar Galambos Mártonnak, a Forbes főszerkesztőjének a Forbes Élő mai adásában.

Nem lamentált azon Wáberer György, hogy a közalapítványok megszületése után a Tokaj-Hegyalja Egyetem kuratóriumi tagja legyen. „Megtiszteltetésnek vettem a felkérést.

A közalapítványi kiszervezés félre van magyarázva, ez nem privatizáció, amikor az állami vagyon átkerül magánkezekbe.

A vagyon továbbra is az alapítvány érdekeit szolgálja, a cél, hogy legyen egy egyetem, amely a legmagasabb szintű oktatást adja.” Arra a kérdésre, nem zavarja-e, hogy a nevét adja a társadalmi visszhangot kiváltó ügyhöz, egyértelműen válaszolt: nem.  

Üzemel a Wáberer Medical Center is, az alapító szerint épp felszálló ágban van a magánegészségügy és vele együtt a cég is. A járvány elején számos orvost küldtek vissza a kórházakba és majdnem bezártak egy időre. „Most az állami egészségügyben még sok beavatkozást elhalasztanak, ami a magánegészségügynek többletigényt jelent.”

Volt már olyan hetük, amikor 1400 ember fordult meg náluk, mint mondja: komoly igényt látnak a posztcovid tünetek kezelésére.

Egészégügyi beruházása személyes motivációiról is beszélt. „Akkor érintett meg a terület, amikor egy pár éve meghalt egy barátom – úgy éreztem, hogy el lehetet volna kerülni. Aztán mikor kint voltam Monacóban, olyan üzletemberekkel találkoztam, akik a társadalom számára fontos funkciókat is felvállaltak. Így döntöttem el, hogy lesz időm mással foglalkozni, akkor beszállok az egészségügybe.”

Ingatlanbefektetése is sikerrel zárult. A volt SZOT-szálló helyén építették fel az Elysium nevű luxustársasházat. Wáberer különlegesnek tartja az épületet, amely szolgáltatásaiban egy ötcsillagos hotel színvonalát hozza.

Ráadásul hiába a luxusingatlanhoz járó a méregdrága négyzetméter-árak, az összes lakást értékesítette a komplexumban.

Minden más, azaz hogy mik a legfontosabb kormánybiztos feladatai, hogy vagy hogy melyik kastélyból jelentkezett be, a videóban látható.

 

Wáberer Görgy a Forbes 2020. januári címlapján.
Oszd meg!