Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Zing Burger

Volt Mekis nyitja a magyar Zing Burger első franchise éttermét

Két éve a Forbesnak meséltek először az épülő franchise terveikről, a Zing Burger most nyitotta meg első franchise éttermét. Az új egység tulajdonosa a McDonald’snál, gyakornokként kezdte karrierjét.

Megnyitotta legújabb, nyolcadik éttermét a Zing Burger az Oktogonon, írja a cég sajtóközleményében. A tulajdonos, Hangyási Tamás több mint 13 évig dolgozott a McDonald’snál: gyakornokként kezdte, az utolsó hat évben business operations manager pozícióban volt. Az amerikai lánctól végül hat éve jött el. A Zing csapatának Hangyási segített kidolgozni a francise rendszert, és az első franchise üzletet is ő nyitja meg – erről a tervükről két éve a Forbesnak beszéltek először.

A Zing Burger hat éve, food truckként indult. Legutóbb 2018 végén nyitottak új éttermet, októberben a Shopmark üzletházban, decemberben pedig a Nyugati pályaudvarnál.

A csoport tavaly 1,5 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, idén várhatóan átlépik a 2 milliárdos határt – ugyanez hamburgerekre lefordítva 800 ezer (2018), illetve 1 millió darab (2019).

Zing: jövőre egymillió hamburgert adunk el

Hosszú távú céljuk a franchise rendszer bővítése, éves szinten 2-3 új éttermet nyitnának, a cél, hogy országosan is jelen tudjanak lenni a hamburgerpiacon.

Közleményükben azt írják, a franchise tulajdonossághoz körülbelül 10 millió forintos kezdőtőke szükséges.

Fotó: Zing Burger

Burgerforradalom vs. Meki: mit nyerhet a Market-vezér a magyar McDonald’s felvásárlásával?

Oszd meg!