Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Visszahozza ikonikus mikrobuszát a Volkswagen – elektromos kivitelben

A Volkswagen hivatalosan is bejelentette: újra gyártani kezdik ikonikus, Amerikában a hippikorszakkal egybefonódott mikrobuszukat – viszont haladnak a korral: elektromos változattal jönnek.

A német autógyártó jó ideje húzza az embereket különböző koncepciókkal, legutóbb például Detroitban és Genfben mutatták be I.D. Buzz nevű látványtervüket. Most viszont azt ígérik: 2022-ben tényleg jön az autó.

id_buzz_concept_7396-1200x800

Mivel a mikrobuszokat egy ideje a hippikhez és a szörfösökhöz köti a közvélemény, a VW vezetői elutaztak Németországból a kaliforniai  Pebble Beach Concours d’Elegance autós jótékonysági eseményre, és ott jelentették be a gyártást. Herbert Diess, a Volkswagen CEO-ja szerint a koncepciók bemutatása után nagyon sok levelet és emailt kaptak, hogy ténylegesen gyártsák le az autókat.

A WV azt ígéri, az I.D. Buzznak mindenféle automatizált funkciója is lesz, de a részletekről egyelőre nem beszélnek. A parkolás automatizálása lassan alap, de 2022-re valószínűleg a Tesla autópályán önvezető megoldása is alapvetőnek számít majd.

A cég egyébként is az elektromos autók irányába megy el, miután a dízelbotrány elég nagy kárt okozott nekik (kiderült, azóta több cégről is, hogy csaltak a mérési adatokkal, megkerülték a szabályozásokat, és környezetszennyezőbbek az autók, mint ahogy az a teszteken kijött).

 

 

"A felnőtt horgászok többsége totál analfabéta. Egy átlaghorgász nagyjából 3 ezreléket tud a horgászatról, én talán 3 százalékot."

Bodrogai Ferenc, a Forest Papír alapítója