Az év legcukibb Forbes magazinja

Az év legcukibb Forbes magazinja jelent meg decemberben, a címlaptól már önmagában elolvadok: Halász Judit és Bálint György közös képen. De a tartalomjegyzékben lévő felvétel az igazi kedvesség. A fotózáson […]


Bővebben

Videóra vették, ahogy teszt közben felrobban Elon Musk űrhajója

Nem bírta az extrém hideget a SpaceX Starship Mk1, áttervezik a prototípust.

Látványos füstfelhővel adta meg magát Elon Musk űrrakétája egy szerda reggeli teszt során Texasban, amiről a Techcrunch is beszámolt.

A SpaceX Starship Mk1 prototípuson éppen azt tesztelték, bírja-e az űrben jellemző extrém hideget az űrhajó teste. Teszt közben a repülő orra a magasba repült, majd gomolygó füstfelhő ömlött ki.

Az esetről videó is készült:

Az ilyen jellegű tesztekre pont azért van szükség, hogy még a fejlesztés korai szakaszában kiderüljenek esetleges tervezési és mérnöki hibák, kontrollált körülmények között.

Az eset során senki nem sérült meg, és nem jelent jelentős visszalépést a fejlesztési folyamatban – adta ki közleményben a vállalat.

A mostani tapasztalatok alapján újratervezik az űrhajót, és elkezdik építeni a Starship Mk3 prototípust. Az Mk2 modellt már az elsővel párhuzamosan elkezdték építeni a SpaceX floridai telephelyén.

A borítókép illusztráció. Fotó: SpaceX // Facebook


 

Néha kedvesnek kell lenned magadhoz egy vereség után.