Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Vezető német céget vett a magyar 77 Elektronika

A magyar 77 Elektronika csoport megvette a német Analyticon Biotechnologies AG-t, amely a második legnagyobb reagenscsík gyártónak számít a német piacon. A Forbes tavalyi összesítése szerint a 77 Elektronika a 10. legértékesebb, 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat; ez az akvizíció az első külföldi beruházásuk. 

A 77 Elektronika közel száz országba exportálja az UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata laborrendszereit, tavalyi árbevételük meghaladta a 31 milliárd forintot.

A szintén családi tulajdonban lévő Analyticon Biotechnologies AG akvizíciójával a 77 Elektronikához került az általa gyártott vizeletvizsgáló automaták működtetéséhez szükséges reagenscsíkok gyártása is.

Ilyen, amikor megveszed a német beszállítód

A lichtenfelsi központú, Hessen tartományban működő német társasággal több mint húsz éve működik együtt a 77 Elektronika, eddig is tőlük vásárolták a reagenscsíkokat a vizeletvizsgáló automatákhoz. Az akvizícióval immár a vállalat összes berendezéséhez szükséges fogyóeszközt cégen belül gyártják. A közel száz munkavállalót foglalkoztató, világszerte 80 országba exportáló Analyticon AG a 77 Elektronika vállalatcsoport részeként, de továbbra is Németországban, a saját márkaneve alatt folytatja tevékenységét.

A világ egyik vezető reagenscsík gyártóját vették meg

A 77 Elektronika Csoport 15 éve gyárt vizelet kiértékelésre szolgáló automata laborkészülékeket, amelyeket a világ több mint 90 országába exportál. A vállalat forgalmának 82 százalékát biztosítja a tevékenység, ezért a vállalatcsoport számára rendkívül fontos a készülékek működéséhez elengedhetetlen reagenscsíkok gyártása is; ez stratégiai kérdés volt számukra.

Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető-tulajdonosa. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető-tulajdonosa. Fotó: Forbes archív // Orbital Strangers

„Kevés példa van arra, hogy egy magyar cég német céget vásárol meg, az ellenkezője sokkal inkább szokásos.

Az Analyticon AG. megvásárlása a 77 Elektronika első külföldi beruházása, és biztosak vagyunk abban, hogy a társaság működésének biztonsága érdekében nagy lépést tettünk előre. Mivel az Analyticon az orvostechnikai iparban közismert világmárka, a cég nevét és működési struktúráját nem kívánjuk megváltoztatni, de természetesen felügyeletet gyakorlunk majd a vállalat teljes működésében” – mondta Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető-tulajdonosa. A szerződést április elején írták alá

Budapestről és Balatonfüredről több mint 90 országba exportálnak

A budapesti és balatonfüredi gyárában több mint hétszáz munkavállalót foglalkoztató 77 Elektronika Kft. exportjának döntő részét a UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata rendszereinek értékesítése adja, ami jelentős világpiaci részesedést biztosít a cégnek.

A legnagyobb felvevőpiacnak az Európai Unió, az Egyesült Államok, Kína, Brazília és a Távol-Kelet országai számítanak.

A több mint 90 országba saját fejlesztésű orvosdiagnosztikai eszközeit exportáló hi-tech cég több mint 25 milliárd forint exportforgalmat bonyolított le tavaly. A 77 Elektronika az árbevétel átlagosan 6-7 százalékát forgatja vissza minden évben az új termékek és technológiák fejlesztésébe.

Tavaly a járvány ideje alatt több mint 100 vizeletvizsgáló készüléket értékesített az orosz járványkórházaknak is.

Borítókép: Forbes archív // Orbital Strangers

Oszd meg!