Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Wing Liberty irodaház. Fotó: Wing

Vezető lengyel ingatlanfejlesztőt vásárolt, a régiós piacon terjeszkedik a Wing

A Wing csoport október 16-án adásvételi szerződést írt alá a vezető lengyel ingatlanfejlesztő, a varsói tőzsdén jegyzett Echo Investment SA többségi tulajdonrészének megvásárlására – értesült a Portfolio.

A Wing az Echo hosszú távú növekedési programját támogatva, stratégiai befektetőként száll be a vállalatba. A tranzakció, amely által a magyar Wing régiós szintű ingatlanvállalkozássá léphet elő, a lengyel versenyhatóság jóváhagyását követően lép hatályba.

A magyar cég bejelentése azonban nemcsak tőzsdepiaci, hanem ingatlanpiaci oldalról is nagy lépés, hiszen így a Wing, egy vezető lengyel ingatlanfejlesztő többségi tulajdonosa lehet, növelve ezzel a régiós szerepvállalását. Érdekesség, hogy az elmúlt egy évben megkezdett öt legnagyobb hazai magánberuházás közül négy ázsiai vállalathoz köthető, ez alól kivételt egyedül a Wing beruházása, a Fradi-stadion mellé tervezett Liberty irodaház jelent. Szintén a Wing beruházásában készült el a Telekom új székháza, melyet még a tervfázisban itt mutattunk be részletesen, és jártunk az ingatlanfejlesztő cég vásárcsarnokból átalakított főhadiszállásán is.

Vásárcsarnok volt, ma az ország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő csapata dolgozik benne

 

"Az üzlet üzleti része sosem érdekelt igazán"

Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója