Az év legcukibb Forbes magazinja

Az év legcukibb Forbes magazinja jelent meg decemberben, a címlaptól már önmagában elolvadok: Halász Judit és Bálint György közös képen. De a tartalomjegyzékben lévő felvétel az igazi kedvesség. A fotózáson […]

Bővebben

Wing Liberty irodaház. Fotó: Wing

Vezető lengyel ingatlanfejlesztőt vásárolt, a régiós piacon terjeszkedik a Wing

A Wing csoport október 16-án adásvételi szerződést írt alá a vezető lengyel ingatlanfejlesztő, a varsói tőzsdén jegyzett Echo Investment SA többségi tulajdonrészének megvásárlására – értesült a Portfolio.

A Wing az Echo hosszú távú növekedési programját támogatva, stratégiai befektetőként száll be a vállalatba. A tranzakció, amely által a magyar Wing régiós szintű ingatlanvállalkozássá léphet elő, a lengyel versenyhatóság jóváhagyását követően lép hatályba.

A magyar cég bejelentése azonban nemcsak tőzsdepiaci, hanem ingatlanpiaci oldalról is nagy lépés, hiszen így a Wing, egy vezető lengyel ingatlanfejlesztő többségi tulajdonosa lehet, növelve ezzel a régiós szerepvállalását. Érdekesség, hogy az elmúlt egy évben megkezdett öt legnagyobb hazai magánberuházás közül négy ázsiai vállalathoz köthető, ez alól kivételt egyedül a Wing beruházása, a Fradi-stadion mellé tervezett Liberty irodaház jelent. Szintén a Wing beruházásában készült el a Telekom új székháza, melyet még a tervfázisban itt mutattunk be részletesen, és jártunk az ingatlanfejlesztő cég vásárcsarnokból átalakított főhadiszállásán is.

Vásárcsarnok volt, ma az ország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő csapata dolgozik benne

 

Néha kedvesnek kell lenned magadhoz egy vereség után.